20/03/2021 20/03/2021 Μήνυμα αποδοκιμασίας κάθε είδους βίας και μίσους στέλνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την τριπλή επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, μεταξύ αυτών έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την Τρίτη 16 Μαρτίου, 2021. “Η βία εις βάρος οποιουδήποτε είναι απαράδεκτη για τους Χριστιανούς. Οι φραστικές επιθέσεις κατά...
20 Μαρτίου, 2021 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2021 - 21:56

Τριπλή επίθεση στις ΗΠΑ: “Η βία είναι απαράδεκτη”

Διαδώστε:
Τριπλή επίθεση στις ΗΠΑ: “Η βία είναι απαράδεκτη”

Μήνυμα αποδοκιμασίας κάθε είδους βίας και μίσους στέλνει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την τριπλή επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους, μεταξύ αυτών έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την Τρίτη 16 Μαρτίου, 2021.

“Η βία εις βάρος οποιουδήποτε είναι απαράδεκτη για τους Χριστιανούς. Οι φραστικές επιθέσεις κατά Αμερικανών ασιατικής καταγωγής οδήγησαν σε μια ενέργεια ανείπωτου αποτροπιασμού. Είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι έχουμε ίση αξία. Προσευχόμενοι για όσους δολοφονήθηκαν, ας εργαστούμε για το τέλος της προκατάληψης και του μίσους.”, αναφέρει το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου σε σημερινή ανάρτηση του (20/3) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

 

 

Οκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, δολοφονήθηκαν σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα, δύο στην Ατλάντα κι ένα σε προάστιό της, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι συνέλαβε τον βασικό ύποπτο.

Δεν έχει ξεκαθαρίσει ως εδώ αν οι φόνοι είχαν ρατσιστικό κίνητρο, διαπράχθηκαν ωστόσο με φόντο την έξαρση των επιθέσεων εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής τους τελευταίους μήνες. Αφού εξετάστηκε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες των συστημάτων παρακολούθησης των τριών ινστιτούτων μασάζ, θεωρείται «πολύ πιθανό» ότι και οι τρεις επιθέσεις διαπράχθηκαν από τον ίδιο δράστη, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στην έρευνα που διενεργείται για το μακελειό συμμετέχει επίσης το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI). Στην πρώτη επίθεση, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν περί τις 17:00 (τοπική ώρα· 23:00 ώρα Ελλάδας) σε ινστιτούτο μασάζ σχεδόν 50 χλμ. από την Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Τζόρτζια (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην κομητεία Τσέροκι, σύμφωνα με την εφημερίδα Atlanta Journal-Constitution. Αργότερα το απόγευμα, σε δύο πανομοιότυπα περιστατικά έχασαν τη ζωή τους ακόμη τέσσερις άνθρωποι σε δύο ινστιτούτα μασάζ – το ένα απέναντι στο άλλο – στην Ατλάντα, διευκρίνισε η αστυνομική διεύθυνση της πόλης σε ανακοίνωση Τύπου, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων