12/04/2021 12/04/2021 Στη μεγάλη ασκητική μορφή του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, στον οποίο η Εκκλησία έχει αφιερώσει την Δ’ Κυριακή των Νηστείων, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε την Κυριακή, 11 Απριλίου, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χόλμντελ του Νίου Τζέρσεϋ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο...
12 Απριλίου, 2021 - 9:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2021 - 9:38

Αμερικής: «Το πνευματικό ταξίδι δεν μετριέται σε απόσταση»

Διαδώστε:
Αμερικής: «Το πνευματικό ταξίδι δεν μετριέται σε απόσταση»

Στη μεγάλη ασκητική μορφή του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος, στον οποίο η Εκκλησία έχει αφιερώσει την Δ’ Κυριακή των Νηστείων, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε την Κυριακή, 11 Απριλίου, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χόλμντελ του Νίου Τζέρσεϋ, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μνημειώδες έργο του Αγίου Ιωάννη, την Κλίμακα, η οποία όπως σημείωσε «ξεμπλοκάρει τα αδιέξοδα της πνευματικής ζωής. Αν πάρεις και διαβάσεις μερικές μόνο φράσεις από αυτό το βιβλίο, αναγνωρίζεις αμέσως την πνευματική και ψυχολογική του δύναμη».

«Οι μεγάλοι ασκητές, είτε άντρες είτε γυναίκες, δεν εμπλέκονται με τα του κόσμου. Αλλά με το παράδειγμα και τη στάση τους γίνονται πρότυπα ζωής για εμάς που ζούμε μέσα στον κόσμο», ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος, κάλεσε τους πιστούς να βρουν ο καθένας τη δική του κλίμακα που θα τους οδηγήσει βιωματικά προς το Άγιο Πάσχα το οποίο θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες.
«Ας είμαστε υπομονετικοί με τον εαυτό μας και με τον πλησίον μας, καθώς ο καθένας μας προσπαθεί με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί να ανέβει στη σκάλα της πνευματικής προόδου. Μπορεί να πάρει μια ζωή, αλλά το πνευματικό ταξίδι δεν μετριέται σε απόσταση. Αντίθετα, μετριέται με την πρόθεσή μας», κατέληξε.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον εφημέριο του ναού π. Παναγιώτη Λέκκα.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πανάγος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων