02/06/2020 04/06/2020 Για το θάνατο του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ εξέδωσε ανακοίνωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος. Στο δημοσίευμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τονίζει “Είναι τραγικό να γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της αδικίας, της ανισότητας και της απελπισίας. Από τη στιγμή της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ, έχουμε παρακολουθήσει τα πλήθη να εκφράζουν την οργή τους με διαμαρτυρίες...
02 Ιουνίου, 2020 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2020 - 19:16

“Ας δράσουμε μαζί αρμονικά για να φέρουμε τη δικαιοσύνη”

Διαδώστε:
“Ας δράσουμε μαζί αρμονικά για να φέρουμε τη δικαιοσύνη”

Για το θάνατο του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ εξέδωσε ανακοίνωση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος. Στο δημοσίευμά του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τονίζει “Είναι τραγικό να γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της αδικίας, της ανισότητας και της απελπισίας. Από τη στιγμή της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ, έχουμε παρακολουθήσει τα πλήθη να εκφράζουν την οργή τους με διαμαρτυρίες με τις οποίες ελπίζουν ότι θα κερδίσουν την προσοχή και θα πετύχουν μια σημαντική αλλαγή σε μια διαλυμένη και άδικη κοινωνία”. 

Διαβάστε την ανακοίνωση αναλυτικά: 

“Είναι τραγικό να γινόμαστε μάρτυρες στη Βοστώνη αλλά και στις πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες των συνεπειών της αδικίας, της ανισότητας και της απελπισίας οι οποίες επιδεινώθηκαν από την τρομερή δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Για αρκετούς μήνες πολεμάμε την επικίνδυνη πανδημία του κορωνοϊού Covid -19 και τώρα αντιμετωπίζουμε μια ακόμα πιο επικίνδυνη πανδημία – αυτή του ρατσισμού. Πολλοί αδερφοί νιώθουν ταπεινωμένοι, απηυδισμένοι και θυμωμένοι. Από τη στιγμή της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ, έχουμε παρακολουθήσει τα πλήθη να εκφράζουν την οργή τους με διαμαρτυρίες με τις οποίες ελπίζουν ότι θα κερδίσουν την προσοχή και θα πετύχουν μια σημαντική αλλαγή σε μια διαλυμένη και άδικη κοινωνία. Σεβόμενοι την μνήμη του, εκφράζουν τα συλλυπητήρια και τον πόνο τους με ένα τρόπο συνεπή με την ιστορία του έθνους και της ειρηνικής διαμαρτυρίας που έχει εμπνευστεί ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πίστευε ότι δεν έπρεπε ποτέ να απαντάμε στο μίσος με μίσος, και να αντιμετωπίζουμε τη βία με βία. Αναπολώντας τα λόγια του “Το σκοτάδι δεν μπορεί οδηγήσει μακρυά από το σκοτάδι, μόνο το φως μπορεί να το κάνει αυτό. Το μίσος πολλαπλασιάζει το μίσος, η βία πολλαπλασιάζεται σε μια φθίνουσα σπείρα καταστροφής”. Σίγουρα απεχθανόταν τις εγκληματικές δράσεις εμπρησμού, τις βίαιες δράσεις μίσους, και την ακαταλόγιστη φθορά ξένης περιουσίας. Τα εγκλήματα διαπράττονται από αυτούς που έχουν επιτρέψει στο θυμό τους να γίνει βανδαλισμός και βία.

Ας προσευχηθούμε για το κουράγιο και τη δύναμη που είναι απαραίτητο να γίνουν αντικείμενα αγάπης. Ας δράσουμε μαζί αρμονικά για να φέρουμε τη δικαιοσύνη αντιμέτωπη με την ανισότητα και την διάκριση. Ας γίνουμε ειρηνοποιοί γιατί:  “Μακάριοι εἶναι οἱ εἰρηνοποιοί, διότι αὐτοὶ θὰ ὀνομασθοῦν υἱοὶ τοῦ Θεοῦ” (Mατθ. 5:9). Ας αναγνωρίσουμε ότι κάθε άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’εικόνα και καθ΄ομοίωση του Θεού. Ας αγαπάμε τους γείτονες μας ανεξάρτητα με το χρώμα, το θρήσκευμα και τη φυλή. Ας αναγνωρίσουμε ότι είναι αδερφοί και αδερφές μας “Δεν είστε, λοιπόν, πια ξένοι και χωρίς δικαιώματα, αλλά ανήκετε στο λαό του Θεού, στην οικογένεια του Θεού” (προς Εφεσ. 2:19).

Προσεύχομαι ότι θα φύγουμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο στην ιστορία του έθνους μας σαν μια ενωμένη οικογένεια. Ένα έθνος υπό το Θεό, ανεξάρτητο, με Ελευθερία και Δικαιοσύνη για όλους” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακόμα για τον Τζόρτζ Φλόιντ είχε μιλήσει και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελος.

 

Δείτε εδώ το κάλεσμα της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ για ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του ρατσισμού.

 

Δείτε την ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βοστώνης: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων