01/07/2021 01/07/2021 Εγκύκλιο εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε την εγκύκλιο σε όλη την Αρχιεπισκοπή ενώ στην αρχή αναφέρει τον Ψαλμό 117:25 “Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου!” Στην εγκύκλιο αναφέρεται μεταξύ άλλων “Αυτή η...
01 Ιουλίου, 2021 - 9:50
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2021 - 9:40

Εγκύκλιο για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου στις ΗΠΑ

Διαδώστε:
Εγκύκλιο για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου στις ΗΠΑ

Εγκύκλιο εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος με αφορμή την προγραμματισμένη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τον ερχόμενο Οκτώβριο. Ο Σεβασμιώτατος απέστειλε την εγκύκλιο σε όλη την Αρχιεπισκοπή ενώ στην αρχή αναφέρει τον Ψαλμό 117:25 “Εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου!”

Στην εγκύκλιο αναφέρεται μεταξύ άλλων “Αυτή η επίσκεψη, η πρώτη στα 12 χρόνια, θα αρχίσει τη μέρα μετά την 3οετή επέτειο από την εκλογή του Παναγιωτάτου στο Θρόνο της Μητέρας Εκκλησίας στις 23 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Νοεμβρίου του 2021 ενώ θα εορτάσει την επέτειο της Ενθρόνισής του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του”. Η εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη έγινε στις 22 Οκτωβρίου 1991 και η ενθρόνισή του στις 2 Νοεμβρίου 1991. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Ελπιδοφόρος αναφέρει “Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου θα εγκαινιάση την έναρξη της εορτής της Εκατονταετίας από την ίδρυση της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής (1922-2022) η οποία θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο σε ολόκληρη τη χώρα”

“Η υποδοχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στην πρωτεύουσα της χώρας με τις ανώτατες διπλωματικές και εκκλησιαστικές τιμές. Το επίσημο πρόγραμμά του θα δημοσιευτεί τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στις Ιερές Μητροπόλεις του Πίτσμπουρκ και του Σικάγου ενώ θα συμπεριληφθεί και μια οικουμενική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ στην Ιντιάνα”.

“Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη και στα Θυρανοίξια του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου την ημέρα της επετείου της ενθρόνισης του Παναγιωτάτου. Όλες οι Μητροπόλεις, οι Ενορίες και τα Ιδρύματα θα μπορούν να μοιραστούν την χαρά μέσα από διαδραστικά δρώμενα που θα συνοδεύουν τον Παναγιώτατο στην επίσκεψή του. Επομένως με χαρά και ενθουσιασμό ας καλωσορίσουμε τον Πνευματικό μας πατέρα και ας διακηρύξουμε εγκάρδια “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”. καταλήγει την Εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων