18/06/2022 18/06/2022 Την εγκύκλιό του για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, μια κινητή εορτή που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή των Αγίων Πάντων, εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. “Είναι ευκαιρία σήμερα να τιμήσουμε τους «εν Χριστώ πατέρες μας» και με την πραγματοποίηση εράνων προς ενίσχυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου των Κληρικών. Η γενναιοδωρία σας θα βοηθήσει στη...
18 Ιουνίου, 2022 - 18:53
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2022 - 18:58

Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την Ημέρα του Πατέρα

Διαδώστε:
Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την Ημέρα του Πατέρα

Την εγκύκλιό του για την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα, μια κινητή εορτή που φέτος συμπίπτει με την Κυριακή των Αγίων Πάντων, εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. “Είναι ευκαιρία σήμερα να τιμήσουμε τους «εν Χριστώ πατέρες μας» και με την πραγματοποίηση εράνων προς ενίσχυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου των Κληρικών. Η γενναιοδωρία σας θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του ταμείου για τη συνεχή ασφαλιστική κάλυψη των κληρικών μας, οι οποίοι θυσιάζονται νυχθημερώς για τις κοινότητές μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ,

Κατά τη σημερινή ημέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στον πατέρα, παρακαλώ όλες τις κοινότητες της Αρχιεπισκοπής μας, να τιμήσουμε τους «πατέρες» των ενοριών μας, σε όλη την Αμερική, δηλαδή τους κληρικούς μας, οι οποίοι μας διακονούν θυσιαστικά. Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά, κατά την οποία τιμούμε τους κληρικούς της εκκλησίας μας, ειδικά την ημέρα αυτή.

Το γεγονός δε, ότι η εορτή συμπίπτει με την Κυριακή των Αγίων Πάντων δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για να τιμήσουμε αυτούς που ο απόστολος Παύλος ονομάζει «κλητοίς αγίοις» (Ρωμ. 1,7).

Είναι δε ευκαιρία σήμερα να τιμήσουμε τους «εν Χριστώ πατέρες μας» και με την πραγματοποίηση εράνων προς ενίσχυση του Συνταξιοδοτικού Ταμείου των Κληρικών. Η γενναιοδωρία σας θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του ταμείου για τη συνεχή ασφαλιστική κάλυψη των κληρικών μας, οι οποίοι θυσιάζονται νυχθημερώς για τις κοινότητές μας.

Οι δωρεές σας μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ατομικά κατευθείαν στην Αρχιεπισκοπή, είτε μέσω των κοινοτήτων, οι οποίες υποστηρίζουν την προσπάθεια μετέχοντας στο Ταμείο Συνταξιοδότησης των Κληρικών. Κάθε ποσό, με όποιο τρόπο και αν δοθεί, συμβάλλει στην προσπάθεια εξυγείανσης του Ταμείου, εκπληρώνοντας τους σκοπούς του.

Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από εσάς προσωπικά και σε κάθε μέλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, για την υποστήριξη, τόσο την πνευματική όσο και την υλική, που δίνετε στους κληρικούς μας.

Η συμμετοχή στη ζωή της εκκλησίας μας με τη στήριξη και την αγάπη που δίνετε στους κληρικούς μας είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο ως Εκκλησία. Έτσι, λοιπόν, ας τιμήσουμε τους πνευματικούς μας πατέρες, δίνοντας στον εαυτό μας την ευκαιρία να ασκήσουμε αληθινή φιλανθρωπία ενισχύοντας το Ταμείο Συνταξιοδότησης των Κληρικών.

Με πατρικές ευχές και αγάπη εν Χριστώ,

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

 

Διαβάστε ακόμη: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την Ημέρα Πεσόντων στις ΗΠΑ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων