13/05/2022 14/05/2022 Εγκύκλιο για την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. «Προτρέπουμε κάθε κοινότητα σε όλη την Αμερική να οργανώσει εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών τμημάτων των ΑΧΕΠΑ. Αποτελούμε μία Εκκλησία, ένα σώμα «εν Κυρίω αναστάντι», μία οικογένεια. Η ΑΧΕΠΑ και η Αρχιεπισκοπή μας συμπορεύονται εδώ και εκατό χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Παρακάτω μπορείτε...
13 Μαΐου, 2022 - 19:34
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2022 - 9:03

Eγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ

Διαδώστε:
Eγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Αμερικής για την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ

Εγκύκλιο για την Κυριακή της ΑΧΕΠΑ εξέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. «Προτρέπουμε κάθε κοινότητα σε όλη την Αμερική να οργανώσει εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών τμημάτων των ΑΧΕΠΑ. Αποτελούμε μία Εκκλησία, ένα σώμα «εν Κυρίω αναστάντι», μία οικογένεια. Η ΑΧΕΠΑ και η Αρχιεπισκοπή μας συμπορεύονται εδώ και εκατό χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο:

Προς τους Σεβασμιωτάτους και Θεοφιλεστάτους Αρχιερείς, τους Ευλαβεστάτους Ιερείς και Διακόνους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές, τους Προέδρους και τα Μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων, τους Εντιμολογιωτάτους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τα μέλη της Ηγεσίας των 100, τα Ημερήσια και Απογευματινά Σχολεία, τις Φιλοπτώχους Αδελφότητες, τη Νεολαία, τις Ελληνορθόδοξες Οργανώσεις και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Προσφιλείς αδελφοί και αδελφές εν Χριστώ αναστάντι,

Χριστός Ανέστη!

Εκφράζω μαζί με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής θερμά συγχαρητήρια και πολλές ευχές προς όλα τα αξιόλογα και λίαν αγαπητά μέλη της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής και Προοδευτικής Οργάνωσης (ΑΧΕΠΑ) επί τη ευκαιρία της Κυριακής, η οποία είναι αφιερωμένη σε αυτήν.

Αυτή η χρονιά 2022 έχει ιδιαίτερο συμβολισμό τόσο για την ΑΧΕΠΑ όσο και για την Αρχιεπισκοπή μας, διότι σηματοδοτεί τους εορτασμούς των εκατονταετηρίδων τους. Το γεγονός αυτό δείχνει τους δεσμούς και τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πυλώνων της ομογένειας.

Προτρέπουμε κάθε κοινότητα σε όλη την Αμερική, να οργανώσει εκδηλώσεις στήριξης των τοπικών τμημάτων των ΑΧΕΠΑ. Αποτελούμε μία Εκκλησία, ένα σώμα «εν Κυρίω αναστάντι», μία οικογένεια. Η ΑΧΕΠΑ και η Αρχιεπισκοπή μας συμπορεύονται εδώ και εκατό χρόνια.

Ας ευχηθούμε λοιπόν για όλη την οικογένεια της ΑΧΕΠΑ υγεία, επιτυχία και ευημερία, προσφέροντας εκπαιδευτικές και προοδευτικές δράσεις επ᾽ ευεργεσία των κοινοτήτων μας και όλης της χώρας για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Με πατρικές ευχές εν Κυρίω αναστάντι,

 

† ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων