19/01/2020 19/01/2020 Επιστολή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σχετικά με το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας και των θρησκευτικών ελευθεριών στο Μαυροβούνιο, αναδημοσίευσε η επίσημη σελίδα της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με την ιδιότητα του  Προέδρου των Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζει την ανησυχία του...
19 Ιανουαρίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2020 - 17:16

Επιστολή του Αρχιεπ. Αμερικής για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Επιστολή του Αρχιεπ. Αμερικής για την κατάσταση στο Μαυροβούνιο

Επιστολή του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο σχετικά με το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας και των θρησκευτικών ελευθεριών στο Μαυροβούνιο, αναδημοσίευσε η επίσημη σελίδα της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με την ιδιότητα του  Προέδρου των Ορθοδόξων Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζει την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Μαυροβούνιο και συστήνει προς τον κ. Πομπέο να επιδείξει ενδιαφέρον για το ζήτημα αυτό, καθώς παραβιάζονται τα θρησκευτικά δικαιώματα του Ορθοδόξου ποιμνίου.

“Σας καλώ να προστατεύσετε τους Ορθοδόξους χριστιανούς στο Μαυροβούνιο από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων. Προσεύχομαι για την ειρήνη στο Μαυροβούνιο, έτσι ώστε με ανοιχτό διάλογο να επιλυθεί αυτό το ζήτημα που πλήττει την θρησκευτική ελευθερία”, αναφέρει, μεταξύ άλλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων