14/05/2019 14/05/2019 Ανακοίνωση σχετικά με την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου εξέδωσαν τόσο η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όσο και η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ιδίου ακαδημαϊκού ιδρύματος. “Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε τόσο τις προπτυχιακές όσο και τις διδακτορικές σπουδές του στη Θεολογική μας...
14 Μαΐου, 2019 - 16:16
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2019 - 19:59

Η Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ συγχαίρει τον Αρχιεπ. Αμερικής

Διαδώστε:
Η Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ συγχαίρει τον Αρχιεπ. Αμερικής

Ανακοίνωση σχετικά με την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου εξέδωσαν τόσο η Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όσο και η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ιδίου ακαδημαϊκού ιδρύματος.

“Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος πραγματοποίησε τόσο τις προπτυχιακές όσο και τις διδακτορικές σπουδές του στη Θεολογική μας Σχολή, όπου μάλιστα από το 2011 διδάσκει Συμβολική, Διορθόδοξες και Διαχριστιανικές Σχέσεις. Έχοντας επιδείξει εξαιρετικά πλούσιο και πολυσχιδές συγγραφικό, επιστημονικό και εκκλησιαστικό έργο, αποτελεί πρότυπο εκκλησιαστικού και ακαδημαϊκού άνδρα” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Πρυτανείας.

“Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής συμβάλλει καταλυτικά, με την λίαν εποικοδομητική παρουσία της στο Νέο Κόσμο, στο πολυδιάστατο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παράλληλα με τη συνοχή των ελληνικών κοινοτήτων και την ευρύτερη Ορθόδοξη μαρτυρία στην αμερικανική ήπειρο. Ο νέος αρχιεπίσκοπός της διαθέτει όλα εκείνα τα εχέγγυα για μια δημιουργική και καρποφόρο αρχιερατεία” τονίζεται στην ανακοίνωση της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ενώ το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, στο οποίο διδάσκει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, του εύχεται να “συνεχίσει να προσφέρει με τον ίδιο δημιουργικό τρόπο στο έργο της εν Αμερική Εκκλησίας, ποιμαίνοντας τις ορθόδοξες ελληνικές κοινότητες με τον ίδιο δυναμισμό, ζήλο και αγάπη που τον διακρίνουν και δίνοντας νέα πνοή στον ιστορικό αυτό χώρο του Ελληνισμού”.

Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων