10/12/2019 10/12/2019 Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου αναμένεται να τελεστεί αύριο Τετάρτη και ώρα 1.00 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού γέροντος Έφραίμ της Αριζόνας. Η επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Μετ᾽ ιδιαιτέρας συγκινήσεως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει την εν Κυρίω μακαρία κοίμηση του Γέροντος Εφραίμ, προηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, συμβάσα το...
10 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/12/2019 - 8:24

Η Αρχιεπ. Αμερικής για την εκδημία του Γέροντος Εφραίμ

Διαδώστε:
Η Αρχιεπ. Αμερικής για την εκδημία του Γέροντος Εφραίμ

Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου αναμένεται να τελεστεί αύριο Τετάρτη και ώρα 1.00 μ.μ. η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού γέροντος Έφραίμ της Αριζόνας.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Μετ᾽ ιδιαιτέρας συγκινήσεως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής ανακοινώνει την εν Κυρίω μακαρία κοίμηση του Γέροντος Εφραίμ, προηγουμένου της Ιεράς Μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους, συμβάσα το παρελθόν Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου ε.ε., στην Ιερά Μονή Αγ. Αντωνίου Αριζόνας, όπου εγκαταβιούσε ο αείμνηστος Γέροντας κατά τα τελευταία έτη.

Η εξόδιος ακολουθία αυτού θα τελεσθεί στην ως άνω Ι. Μονή την Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου και ώρα 1:00 μ.μ. προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τη συμμετοχή Ιεραρχών της Ι. Αρχιεπισκοπής και παρουσία, ως εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου, του Καθηγουμένου της Ι. Μονής Φιλοθέου, Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Νικοδήμου.

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τα εξής: «Υποκλίνομαι στην αγία μορφή του Γέροντος Εφραίμ με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη, διότι θεμελίωσε τον ορθόδοξο μοναχισμό στην Αμερική και εγεώργησε το άγονο της πνευματικής ερήμου της χώρας μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων