19/05/2019 19/05/2019 Μήνυμα σχετικά με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος. Ο Σεβασμιώτατος τονίζει: “Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας υπάρχουν στιγμές που προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση. Μια από αυτές είναι και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που πραγματοποιήθηκε από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια...
19 Μαΐου, 2019 - 14:21
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2019 - 14:06

“Η Γενοκτονία είναι κάτι περισσότερο από μια ημέρα μνήμης”

Διαδώστε:
“Η Γενοκτονία είναι κάτι περισσότερο από μια ημέρα μνήμης”

Μήνυμα σχετικά με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμος. Ο Σεβασμιώτατος τονίζει: “Σε όλες τις περιόδους της ιστορίας υπάρχουν στιγμές που προκαλούν ιδιαίτερη συγκίνηση. Μια από αυτές είναι και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που πραγματοποιήθηκε από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και ύστερα. Περίπου τρία τέταρτα εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους άσκοπα. Η 19η Μαΐου σηματοδοτεί την 100ή επέτειο της ποντιακής γενοκτονίας. Το ελληνικό κοινοβούλιο το έχει ορίσει ως ημέρα μνήμης. Για όλους μας, είναι περισσότερο από μια ημέρα μνήμης. Είναι μια ημέρα προσευχής. Είναι μια ημέρα αντανάκλασης. Είναι μια ημέρα επιβεβαίωσης αυτού που μόλις εορτάσαμε – της Ανάστασης του Κυρίου μας Θεού και Σωτήρα Ιησού Χριστού. Είναι μια ημέρα μόνιμης ζωής και για τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων να ζουν στην ελευθερία, να καθορίζουν το πεπρωμένο τους και να διατηρούν την πίστη τους και τον πολιτισμό τους. Σας παρακαλώ όλους να θυμάστε πάντα τα θύματα και να τα μνημονεύεται στις προσευχές σας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων