13/02/2021 13/02/2021 Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναπτυχθούν σχετικοί πόροι, προγράμματα και δραστηριότητες για να διατηρηθούν οι νέοι και οι νέοι ενήλικες στην εκκλησία, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επεκτείνει το γραφείο νεολαίας καθιερώνοντας τη θέση του Ιερέα για θέματα νεότητας.  Από την αρχή του Φεβρουαρίου ο π. Γκάρι Κυριάκου διορίστηκε...
13 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:16
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2021 - 10:17

“Η νεολαία αντιμετωπίζει μια ποικιλία προκλήσεων”

Διαδώστε:
“Η νεολαία αντιμετωπίζει μια ποικιλία προκλήσεων”

Αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αναπτυχθούν σχετικοί πόροι, προγράμματα και δραστηριότητες για να διατηρηθούν οι νέοι και οι νέοι ενήλικες στην εκκλησία, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Σαν Φρανσίσκο, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, επεκτείνει το γραφείο νεολαίας καθιερώνοντας τη θέση του Ιερέα για θέματα νεότητας. 

Από την αρχή του Φεβρουαρίου ο π. Γκάρι Κυριάκου διορίστηκε να υπηρετήσει υπό αυτήν την ιδιότητα. Στο νέο του ρόλο, ο πρεσβύτερος Γκάρι θα συνεργαστεί μαζί με την επικεφαλής των τμημάτων Νεολαίας και Νέων Ενηλίκων της Μητρόπολης,

Θα δημιουργήσει επίσης πόρους και προγράμματα σπουδών για να στηρίξει και να ενισχύσει τις προσπάθειες των κληρικών και των λαϊκών σε κάθε ενορία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σαν Φρανσίσκο κ. Γεράσιμος δήλωσε: «Ο πατέρας Gary φέρνει μαζί του ένα πάθος για να εμπλέξει τη νεολαία μας και την επόμενη γενιά αναδυόμενων ηγετών στην εκκλησία. Είναι δική μας ευθύνη να τους καλλιεργούμε την πίστη και είμαι ενθουσιασμένος για τις πολλές ευκαιρίες που μας περιμένουν».

«Η νεολαία μας αντιμετωπίζει μια ποικιλία προκλήσεων και καθημερινών αγώνων», δήλωσε ο π. Γκάρι Κυριάκου. «Καταναλώνονται από τα κοινωνικά μέσα και μια κοινωνία που τους γεμίζει με άγχος και κατάθλιψη. Είμαι ενθουσιασμένος που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων. Δεν είμαι η λύση σε αυτήν την κρίση, αλλά είμαι έτοιμος να βοηθήσω αυτήν τη γενιά με κάθε τρόπο που μπορώ. Ζητώ τις προσευχές σας καθώς ξεκινάω αυτή τη νέα αποστολή. ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων