24/10/2020 24/10/2020 Την παραλαβή από τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης της χορηγίας των 2 εκατομμυρίων ευρώ που έστειλε η Ελλάδα όπως είχε υποσχεθεί και δρομολογήσει ο πρώην υπουργός εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε η Σχολή η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ  Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.  Όπως είχε συμφωνηθεί παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, του...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 10:23

Η Πρέσβης παρέδωσε τα 2 εκ. ευρώ στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

Διαδώστε:
Η Πρέσβης παρέδωσε τα 2 εκ. ευρώ στη Θεολογική Σχολή Βοστώνης

Την παραλαβή από τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης της χορηγίας των 2 εκατομμυρίων ευρώ που έστειλε η Ελλάδα όπως είχε υποσχεθεί και δρομολογήσει ο πρώην υπουργός εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης, ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε η Σχολή η Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ  Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. 

Όπως είχε συμφωνηθεί παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα η χορηγία αυτή των 2 εκατομμυρίων ευρώ θα δίνεται κάθε χρόνο στη Σχολή, ενώ εκείνη που παρελήφθη τώρα είναι για το έτος 2019.

Νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συνοδευόμενος από την πρέσβη τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου, ο οποίος βρίσκεται όπισθεν τους Ιερού Βήματος του παρεκκλησίου του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής.

Επίσης η πρέσβης ξεναγήθηκε στους χώρους της Θεολογικής Σχολής ξεκινώντας από την Ιακώβειο Βιβλιοθήκη, το Βυζαντινόρυθμο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού το οποίο είναι δωρεά της Νεολαίας της Αμερικής γνωστή ως GOYA, καθώς επίσης και στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο το οποίο έχει ανακαινισθεί πλήρως και ήδη άρχισε τις πολιτιστικές του δραστηριότητες κατά το δυνατόν λόγω κορωνοϊού, όπως πρόσφατα το Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής το οποίο έκανε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Με πληροφορίες από τον Εθνικό Κήρυκα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων