17/06/2021 17/06/2021 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Χάρη σε μια γενναιόδωρη δωρεά από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ουέμπστερ της Μασαχουσέτης, 2.200 οικογένειες απαλλάχθηκαν από χρέη που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είχε προκύψει από έξοδα ιατρικής περίθαλψης. Η ενορία συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “RIP Medical Debt” με σκοπό...
17 Ιουνίου, 2021 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2021 - 21:57

Ενορία συμβάλλει στην διαγραφή χρεών ευπαθών οικογενειών

Διαδώστε:
Ενορία συμβάλλει στην διαγραφή χρεών ευπαθών οικογενειών
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Χάρη σε μια γενναιόδωρη δωρεά από τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ουέμπστερ της Μασαχουσέτης, 2.200 οικογένειες απαλλάχθηκαν από χρέη που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είχε προκύψει από έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

Η ενορία συνεργάστηκε με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό “RIP Medical Debt” με σκοπό την διαγραφή του υπέρογκου ιατρικού χρέους για ευπαθείς οικογένειες που κατοικούν κυρίως στις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ. Το 2020 ο οργανισμός διέγραψε χρέη ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερα από 830.000 άτομα.

Ο Ιερατ. Προϊστάμενος Πρεσβ. Λουκάς Βρυώνης, ο οποίος διακονεί στον ναό τα τελευταία 17 χρόνια δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “Webster Times”:

“Είμαστε εν μέσω ενός διετούς εορτασμού για την 100η επέτειο της εκκλησίας μας, ο οποίος παρατάθηκε λόγω της COVID-19. Ειδικά μετά από αυτόν τον χρόνο πανδημίας, θέλαμε να γίνουμε κοινωνοί της αγάπης του Θεού σε οικογένειες με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Φανταστείτε πώς είναι να λάβετε απροσδόκητα μια επιστολή που να αναφέρει: Ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει εξοφλήσει το ιατρικό χρέος που σας ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχουν δεσμεύσεις.”

Ο π. Λουκάς προσθέτει: “Το ιατρικό χρέος συχνά καταστρέφει την πιστωτική ικανότητα οικογενειών και δυσκολεύει την ζωή τους με διάφορους τρόπους. Δημιουργεί μεγάλο άγχος για πολλές οικογένειες. Τι ευχάριστη έκπληξη και ευλογία όταν αυτό το χρέος εξοφλείται από κάποιον που δεν γνωρίζετε, αλλά που θέλει να εκφράσει την αγάπη του Θεού σε αυτές τις οικογένειες με συγκεκριμένο τρόπο. Ελπίζουμε ότι η δράση της εκκλησίας μας θα εμπνεύσει όχι μόνο άλλες θρησκευτικές κοινότητες, αλλά και ιδιώτες να κάνουν κάτι παρόμοιο”.

Να σημειωθεί ότι το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας είναι πολύπλευρο, καθώς στις δράσεις της συμπεριλαμβάνεται η προσφορά συσσιτίων αγάπης προς την τοπική κοινότητα και η αποστολή περισσοτέρων από 100 εθελοντών στην Τιχουάνα του Μεξικού για να συμβάλλουν στην κατασκευή σπιτιών για ευπαθείς οικογένειες.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων