02/04/2021 02/04/2021 Τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τιμούν στην Πολιτεία Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Χθες, ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είχε συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας, Bill Lee, στο Καπιτώλιο του Νάσβιλ, την πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως “η Αθήνα του Νότου” καθώς, με αφορμή τα 100...
02 Απριλίου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2021 - 15:02

ΗΠΑ: Η “Αθήνα του Nότου” τιμά την Ελληνική Επανάσταση

Διαδώστε:
ΗΠΑ: Η “Αθήνα του Nότου” τιμά την Ελληνική Επανάσταση

Τα διακόσια χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τιμούν στην Πολιτεία Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Χθες, ο Σεβ. Αρχιεπισκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος είχε συνάντηση με τον Κυβερνήτη της Πολιτείας, Bill Lee, στο Καπιτώλιο του Νάσβιλ, την πόλη που έχει χαρακτηριστεί ως “η Αθήνα του Νότου” καθώς, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή, το 1897 χτίστηκε ένα αντίγραφο του Παρθενώνα σε πραγματική κλίμακα. Μάλιστα, το γεγονός αυτό βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης των δυο πλευρών κατά τη χθεσινή συνάντηση.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δώρισε στον κ. Lee ένα επετειακό νόμισμα για τα 200 χρόνια από την επανάσταση καθώς και μια ασημένια εικόνα της Αγίας Τριάδας. Από την πλευρά του ο Κυβερνήτης επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ελληνίδα Πρέσβη στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τη διακήρυξη για τους επετειακούς εορτασμούς των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ντητρόιτ κ. Νικόλαος.

Ακολούθως, επισκέφθηκαν τον Παρθενώνα του Νάσβιλ ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Αρχιεπισκοπος Αμερικής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον αγώνα των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού αλλά και στην ανάγκη τα μάρμαρα του Παρθενώνα επιτέλους να επιστρέψουν στον Ελληνικό λαό και την Ακρόπολη. “Ας γίνει ο Παρθενώνας του Νάσβιλ η φωνή που θα διακηρύττει στον κόσμο πως τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αξίζουν να πάνε στο σπίτι τους”, σημείωσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εγκαίνια της έκθεσης «Η Ελληνική Επανάσταση μέσα από τα μάτια των Αμερικανών»

Φωτογραφίες – Βίντεο: Greek Orthodox Archdiocese of America

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων