28/09/2022 28/09/2022 «Εμπνευσμένη, εύστοχη και ιδιαίτερα τολμηρή», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής την ιστορική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου κατά τη διάρκεια του επίσημου ετήσιου δείπνου της το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, στο Queens της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, είχε στείλει μέσω της παρέμβασής του ισχυρό μήνυμα για την...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 18:56

Κύπριοι Αμερικής: Άδικη η επίθεση στον Ελπιδοφόρο για την ομιλία του περί της παράνομης κατοχής της Κύπρου

Διαδώστε:
Κύπριοι Αμερικής: Άδικη η επίθεση στον Ελπιδοφόρο για την ομιλία του περί της παράνομης κατοχής της Κύπρου

«Εμπνευσμένη, εύστοχη και ιδιαίτερα τολμηρή», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής την ιστορική ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου κατά τη διάρκεια του επίσημου ετήσιου δείπνου της το βράδυ της Παρασκευής, 23 Σεπτεμβρίου, στο Queens της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, είχε στείλει μέσω της παρέμβασής του ισχυρό μήνυμα για την άμεση αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τα Κατεχόμενα της Κύπρου και τον άμεσο τερματισμό της παράνομης κατοχής σχεδόν της μισής νήσου. Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι δεν θα σταματήσουμε ποτέ τον αγώνα μας μέχρι να επιτύχουμε τον δίκαιο σκοπό μας, που δεν είναι άλλος από την απελευθέρωση της Κύπρου μας και την ύπαρξη μιας ενωμένης και ευημερούσας νήσου.

Η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής σε μια από τις πλέον σκληρές ανακοινώσεις της, χαρακτηρίζει «άδικη και αβάσιμη την κριτική που δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά την ομιλία του», η οποία παραποιήθηκε βάναυσα. Ειδικότερα, κάνει λόγο για «ανακριβή και παραπλανητικά δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία προκάλεσαν λανθασμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

Πάντως, οι εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης διάβασαν, όπως φαίνεται, πολύ προσεκτικά την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και με πρωτοσέλιδα στον τουρκικό Τύπο του επιτίθενται με ιδιαίτερη σφοδρότητα και πολύ σκληρά σχόλια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων