18/11/2022 18/11/2022 Την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου ως ενορία έπειτα από είκοσι δύο χρόνια στο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, καθότι ολοκληρώνεται η αποπεράτωσή του με την τελευταία τοποθέτηση των εικόνων, όπως διαλαμβάνεται στο...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 9:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2022 - 9:12

Νέα Υόρκη: Ανήμερα της εορτής του θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ο ναός του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Νέα Υόρκη: Ανήμερα της εορτής του θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ο ναός του Αγίου Νικολάου

Την ημέρα της εορτής του Αγίου Νικολάου την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου θα αρχίσει να λειτουργεί κανονικά ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου ως ενορία έπειτα από είκοσι δύο χρόνια στο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τον Εθνικό Κήρυκα, καθότι ολοκληρώνεται η αποπεράτωσή του με την τελευταία τοποθέτηση των εικόνων, όπως διαλαμβάνεται στο μηνιαίο δελτίο περί του ναού.

Ο ναός είχε καταστραφεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, κατά τη φονική τρομοκρατική επίθεση και αποπερατώθηκε η ανοικοδόμησή του έπειτα από υπέρβαση πολλών και διαφόρων εμποδίων, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών, χάρη στην ηγεσία και αποφασιστικότητα της Επιτροπής «Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου».

Όπως γράφει ο Θεόδωρος Καλμούκος, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου από τις 5 έως τις 7 θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μηδείας κ. Αποστόλου, καθότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα.

Την επόμενη μέρα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου από τις 8:30 έως τις 11 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του ιδίου ιεράρχη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων