24/09/2021 24/09/2021 Την ετήσια Συνέλευση Κληρικών-Λαϊκών και τη Σύνοδο του Φιλοπτώχου φιλοξένησε τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Νέας Υερσέης στο «The Venetian» στο Garfield του New Jersey.  Αυτή η Συνέλευση ήταν ιστορική, καθώς ήταν η πρώτη Κληρικο-λαϊκή που πραγματοποιήθηκε εκ του σύνεγγυς στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή από την έναρξη της πανδημίας του Covid....
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 15:57

Νιου Τζέρσεϊ: Πρώτη κληρικο-λαϊκή σύναξη εκ του σύνεγγυς

Διαδώστε:
Νιου Τζέρσεϊ: Πρώτη κληρικο-λαϊκή σύναξη εκ του σύνεγγυς

Την ετήσια Συνέλευση Κληρικών-Λαϊκών και τη Σύνοδο του Φιλοπτώχου φιλοξένησε τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη της Νέας Υερσέης στο «The Venetian» στο Garfield του New Jersey. 

Αυτή η Συνέλευση ήταν ιστορική, καθώς ήταν η πρώτη Κληρικο-λαϊκή που πραγματοποιήθηκε εκ του σύνεγγυς στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή από την έναρξη της πανδημίας του Covid. Επιπλέον, αυτή ήταν και η πρώτη φορά που η σύναξη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς» από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο (8:32), ποιμαίνοντας τους  πιστούς και ενημερώνοντάς τους για την πρόοδο της Αρχιεπισκοπής.

Η Συνέλευση ξεκίνησε με προσευχή από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μήδειας κ. Απόστολος και τον π. Χριστόφορο Οικονομίδη, Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως του New Jersey.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας οι 180 εγγεγραμμένοι σύνεδροι, που εκπροσωπούν 51 ενορίες, άκουσαν τις εκθέσεις σχετικά με τα έργα της Μητρόπολης, ενημερώθηκαν  για τον νέο καταστατικό Χάρτη, καθώς και για τις οικονομικές εκθέσεις της Αρχιεπισκοπής και της Μητρόπολης. Επιπλέον, 80 εκπρόσωποι του Φιλόπτωχου συγκεντρώθηκαν για τη δική τους συνέλευση και συζήτησαν για τα διάφορα φιλανθρωπικά έργα, ενώ διενήργησαν και εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φιλοπτώχου ταμείου της Μητρόπολης.

Αργότερα εκείνο το βράδυ, πραγματοποιήθηκε το μεγάλο ετήσιο Κληρικο-λαϊκό συμπόσιο, με περισσότερους από 700 πιστούς από όλη την Μητρόπολη του New Jersey. Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τίμησε κάποια άτομα από τις Ενορίες του Βόρειου Νιου Τζέρσεϋ για τη συνεισφορά και την υπηρεσία τους στις αντίστοιχες ενορίες τους. Φέτος, οι τιμώμενοι της ενορίας επιλέχθηκαν από τις ακόλουθες επτά κατηγορίες: Community Honoree, Philoptochos Honoree, Most Senior Steward, PTO Honoree, Parish Council Honoree, Essential Medical Worker Honoree and the Youth Honoree.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων