19/05/2022 19/05/2022 Την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε το τρίτο Προσκύνημα με αφορμή την εκατονταετία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στον Πόντο και τη Μικρά Ασία από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου 2022. Το τρίτο αυτό Προσκύνημα αποτελεί τμήμα μιας σειράς τεσσάρων Προσκυνημάτων που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο...
19 Μαΐου, 2022 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2022 - 18:06

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το Προσκύνημα στον Πόντο με αφορμή την εκατονταετία της Ι. Αρχιεπισκοπής

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για το Προσκύνημα στον Πόντο με αφορμή την εκατονταετία της Ι. Αρχιεπισκοπής

Την ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε το τρίτο Προσκύνημα με αφορμή την εκατονταετία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στον Πόντο και τη Μικρά Ασία από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου 2022.

Το τρίτο αυτό Προσκύνημα αποτελεί τμήμα μιας σειράς τεσσάρων Προσκυνημάτων που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την ίδρυσή της.

Οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν σε ιερούς τόπους και θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στην περίφημη Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά κατά την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Η Ιερά Μονή ιδρύθηκε το 386 μ.Χ., βρίσκεται ψηλά στα βουνά του Πόντου, κοντά στη βυζαντινή αυτοκρατορική πόλη της Τραπεζούντας και παραμένει για δεκαέξι ολόκληρους αιώνες το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων