25/06/2022 29/06/2022 Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Ημερησίου Σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος για το σχολικό έτος 2021-2022 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνέχαρη τους μαθητές και τόνισε, μεταξύ άλλων,...
25 Ιουνίου, 2022 - 10:20
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 21:26

Τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Μανχάταν

Διαδώστε:
Τελετή αποφοίτησης στο Σχολείο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος Μανχάταν

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 η τελετή αποφοίτησης των μαθητών του Ημερησίου Σχολείου του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος για το σχολικό έτος 2021-2022 στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος συνέχαρη τους μαθητές και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η πορεία της ζωής είναι μια σκάλα που μας οδηγεί στον Παράδεισο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το σπουδαιότερο μάθημα είναι το μάθημα της αγάπης.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα δύο επερχόμενα σημαντικά γεγονότα που θα λάβουν χώρα στη Νέα Υόρκη – στα εγκαίνια του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, καθώς και στην επετειακή Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανέφερε:

«Αν μάθετε να αγαπάτε, πώς να αγαπάτε και γιατί να αγαπάτε, έχετε μάθει το σπουδαιότερο μάθημα από όλα. Η ζωή σας θα είναι υγιής, ευημερούσα και ευτυχισμένη. Εδώ στο Σχολείο του Καθεδρικού Ναού, διδάσκουμε πολλά πράγματα, αλλά το σπουδαιότερο από αυτά είναι η αγάπη. Όλα τα μαθήματα που μαθαίνετε εδώ πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την αγάπη, όπως οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω από τον ήλιο.

Είμαι τόσο περήφανος για όλους εσάς σήμερα: τους μαθητές, τους δασκάλους, τις στοργικές και υποστηρικτικές οικογένειές σας, διότι αυτός ο Καθεδρικός Ναός είναι μια στοργική οικογένεια, ένα ασφαλές περιβάλλον όπου ο καθένας -ηλικιωμένος και νέος- μπορεί να αισθάνεται ότι οι δυνατότητές του εκτιμώνται και υπολογίζονται.

Ως εκ τούτου, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και ευλογώ όλους τους νέους και όλη την οικογένεια του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού μας Ναού της Αγίας Τριάδος. Ολοκληρώσατε την πορεία ενός ακόμη έτους και προσεύχομαι το καλοκαίρι σας να είναι διασκεδαστικό και ξεκούραστο. Όλοι πρέπει να χαλαρώσουμε και να κάνουμε μια αξιολόγηση της ζωής μας.

Τέλος, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω σε όλους ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες, έχουμε κάποια ιδιαίτερα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εδώ στη Νέα Υόρκη.

Στην εορτή του Έθνους μας -την 4η Ιουλίου- θα εγκαινιάσουμε τον Ελληνορθόδοξο Ναό και το Εθνικό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου αναμενόταν με ανυπομονησία εδώ και είκοσι χρόνια και επιτέλους φτάνουμε στο στόχο μας. Η αγιογράφηση του Προσκυνήματος θα συνεχιστεί και μετά τα εγκαίνια, και ανυπονούμε για την αναγεννημένη ζωή της ενορίας αργότερα εντός του τρέχοντος έτους.

Μετά από αυτό, θα έχουμε την επετειακή Κληρικολαϊκή Συνέλευση μας στην Τάιμς Σκουέρ. Αυτή θα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να εκτιμήσετε την κληρονομιά του παρελθόντος, να βιώσετε την αναγέννηση του παρόντος και να οραματιστείτε την ενότητα του μέλλοντος. Ελπίζω ότι όλοι θα αφιερώσουν λίγο χρόνο για να επισκεφθούν το Συνέδριο και να βιώσουν το κλίμα της συντροφικότητας.

Είθε η χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η αγάπη του Θεού Πατέρα και η κοινωνία του Αγίου Πνεύματος να είναι πάντα μαζί σας.»

 

Δείτε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα Αγγλικά

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων