11/03/2022 11/03/2022 Εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας ο διορισμός του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη. Ο κ. Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες...
11 Μαρτίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 22:55

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγχαίρει τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγχαίρει τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια της Γερουσίας ο διορισμός του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη. Ο κ. Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, που έχει εκτεταμένη εμπειρία στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς είναι ο ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του ξενοδοχειακού ομίλου Chartwell Hotels. Η συγκεκριμένη εταιρία έχει ισχυρή παρουσία σε όλες τις βορειοανατολικές πολιτείες και συνεργάζεται με σημαντικά ονόματα του χώρου όπως η «Hilton», «Marriott» και «Intercontinental».

Έπειτα από την ανακοίνωση της Γερουσίας, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έδωσε τα συγχαρητήριά του στον νέο πρέσβη, χαρακτηρίζοντάς τον ως αγαπημένο τέκνο της εκκλησίας. Εξάλλου, αναφέρεται στις ιδιότητές του ως προέδρου της επιτροπής εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και λέει για εκείνον ότι είναι ένας περήφανος Αμερικανός, που προσέφερε πολλά τόσο στην κοινότητά του όσο και στην χώρα του.

Και τέλος, απευθυνόμενος στον ίδιον, αναφωνεί το «Άξιος!»!

«Παιδί» της Ελληνικής Ομογένειας

Μετανάστης δεύτερης γενιάς με γονείς από την ορεινή Ναυπακτία, ο Τζορτζ Τσούνης μεγάλωσε μέσα στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Παρακολουθούσε το ελληνικό σχολείο, συμμετείχε στην ελληνική παρέλαση που γίνεται κάθε χρόνο για την 25η Μαρτίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν και ήταν ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Αυτή τη στενή σχέση με την εκκλησία και την ελληνοαμερικανική κοινότητα την διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς είναι μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI). Μάλιστα, ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε παρασημοφορήσει τον κ. Τσούνι με το Μετάλλιο του Αγίου Παύλου, την υψηλότερη αναγνώριση που απονέμει η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Επιπλέον, ο κ. Τσούνης έχει λάβει το Βραβείο «Justice for Cyprus» της Ομοσπονδίας Κυπριακών Αμερικανικών Οργανισμών που του απονεμήθηκε από τον πρώην Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια και το βραβείο Athens-Wishner που απονέμει από κοινού η Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (AJC) και το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων