16/09/2022 16/09/2022 Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Επίσκοπο Μανχάτταν κ. Νικόλαο για την πρόσφατη εκλογή του ως νέου Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης και Πρώτου Ιεράρχη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr   Στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θετική και εποικοδομητική...
16 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2022 - 19:20

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγχαίρει τον νέο Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συγχαίρει τον νέο Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον Επίσκοπο Μανχάτταν κ. Νικόλαο για την πρόσφατη εκλογή του ως νέου Μητροπολίτη Ανατολικής Αμερικής και Νέας Υόρκης και Πρώτου Ιεράρχη της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Στην επιστολή του ο Σεβασμιώτατος κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θετική και εποικοδομητική σχέση μεταξύ της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό. Παράλληλα, εκφράζει την πεποίθηση ότι υπό την ηγεσία του νεοεκλεγέντος θα ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια στο πλαίσιο του έργου της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ.

Η συγχαρητήρια επιστολή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Με εγκάρδια χαρά για την υψηλή τιμή που σας απένειμε το Συμβούλιο Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Εξωτερικό, σας εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πρόσφατη εκλογή σας ως Πρώτος Ιεράρχης και αναφωνώ: Άξιος!

Είθε η σοφία και η ευθυκρισία που χαρακτήρισαν την πνευματική σας ηγεσία να συνεχίσουν να σας καθοδηγούν σε αυτόν το νέο και ιερό ρόλο που σας εμπιστεύτηκε ο Παντοδύναμος Θεός. Προσεύχομαι ο Κύριός μας να σας βοηθήσει στη διακονία σας να διακηρύξετε το Λόγο του Θεού, ώστε να μπορέσετε να τον ακολουθήσετε και να εορτάζετε με αφοσίωση, σύμφωνα με την πλούσια πνευματική και λειτουργική παράδοση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Εξωτερικό. Είθε το ποίμνιό σας να βρει παρηγοριά στην πατρική φροντίδα του νέου Πρώτου Ιεράρχη τους!

Παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εξωτερικό είχαν μια πολύ θετική και εποικοδομητική σχέση. Προσεύχομαι θερμά όπως υπό την ηγεσία σας να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε οποιεσδήποτε δυσκολίες.»

 

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εξωτερικό εδρεύει στη Νέα Υόρκη και πολλοί από τους Επισκόπους της Εκκλησίας συμμετέχουν στη Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων στις ΗΠΑ, στην οποία Πρόεδρος είναι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων