20/02/2021 20/02/2021 Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 30ου ετησίου συνεδρίου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Ηγεσία των 100”, το οποίο διεξήχθη φέτος ψηφιακά λόγω της πανδημίας, από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021. Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου περιλάμβανε αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη...
20 Φεβρουαρίου, 2021 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2021 - 9:57

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τιμάει την “Ηγεσία των 100”

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τιμάει την “Ηγεσία των 100”

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 30ου ετησίου συνεδρίου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού “Ηγεσία των 100”, το οποίο διεξήχθη φέτος ψηφιακά λόγω της πανδημίας, από τις 17 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021.

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου περιλάμβανε αφιέρωμα στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς και τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Κληρονομιά.

Τους εορτασμούς εγκαινίασε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Θέλοντας να τιμήσει τα μέλη του ιστορικού οργανισμού για την προσφορά τους στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την δέσμευση τους στο έργο της Εκκλησίας, ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του προέβη στην ανακοίνωση ότι στο εξής η “Ηγεσία των 100” θα μνημονεύεται κατά την Μεγάλη Είσοδο στην Θεία Λειτουργία.

“Είναι μακρά παράδοση κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ο ιεράρχης να μνημονεύει το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας, το Τάγμα των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την Φιλόπτωχο Αδελφότητα στην Μεγάλη Είσοδο. Αλλά η Ηγεσία των 100 δεν αποτελούσε μέρος αυτών των μνημονεύσεων. Η Ηγεσία των 100 με βοήθησε, ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, και στο εξής, όσο είμαι ο Αρχιεπίσκοπος σας, θα είναι επίσημα μέρος των μνημονεύσεων σε κάθε Θεία Λειτουργία. Θα προτρέψω κάθε ιεράρχη της Αρχιεπισκοπής μας να κάνει το ίδιο, διότι είστε ο ισχυρός στυλοβάτης από τον οποίο εξαρτάται η Αρχιεπισκοπή μας.”, τόνισε.

 

 

Η Ηγεσία των 100 είναι μη κερδοσκοπικός Οργανισμός – Κληροδότημα, ο οποίος ιδρύθηκε επί Αρχιεπισκοπίας του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Ιακώβου το έτος 1984.

Η βασική αρχική ιδέα ήταν να βρεθούν εκατό Ελληνοαμερικανοί, οι οποίοι να πεισθούν να δώσουν εκατό χιλιάδες δολάρια ο καθένας. Το ποσό θα μπορούσαν να το δώσουν είτε συνολικά σε μία δόση, είτε σε δέκα χρόνια επί δέκα χιλιάδες δολάρια το χρόνο, οπότε έτσι προέκυψε και η αρχική του ονομασία, «Ηγεσία των 100», ενώ αργότερα αφιερώθηκε επ’ ονόματι του Αρχιεπισκόπου Ιακώβου. Το σκεπτικό ήταν το Κληροδότημα αυτό να χρηματοδοτεί διάφορα προγράμματα της Εκκλησίας. Διά μέσου των ετών, η Ηγεσία των 100 αυξήθηκε σε αριθμό μελών και έχει φτάσει σήμερα να ξεπερνά τα 1.100 με συνολικά κεφάλαια ύψους περί τα εκατό εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά τα χρήματα κάθε χρόνο αντλούνται οι τόκοι τα ποσά των οποίων δίνονται ως χορηγίες για προγράμματα και διακονίες της Αρχιεπισκοπής. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η Ηγεσία των 100 έχει δώσει σε χορηγίες σε προγράμματα της Αρχιεπισκοπής και υποτροφίες στη Θεολογική Σχολή πάνω από $54,0 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόεδρος του Οργανισμού είναι ο Αργύρης Βασιλείου και εκτελεστική διευθύντρια η Πωλέτ Πούλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέδριο με αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση από την «Leadership 100»

 

Κεντρική φωτογραφία: GOA/Dimitrios Panagos

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων