28/10/2020 28/10/2020 Κάλεσμα για να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας και να προσευχηθούμε για τις ψυχές τους απευθύνει μέσα από το μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.   “Οι Έλληνες τόλμησαν! Τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα πελώρια αιμοβόρα κύματα που πλημμύριζαν την Ευρώπη! Τόλμησαν να ελπίσουν στη Φοβερά Προστασία...
28 Οκτωβρίου, 2020 - 9:58

“Οι Έλληνες τόλμησαν να πουν ΟΧΙ στις δυνάμεις του κακού”

Διαδώστε:
“Οι Έλληνες τόλμησαν να πουν ΟΧΙ στις δυνάμεις του κακού”

Κάλεσμα για να τιμήσουμε τις θυσίες των προγόνων μας και να προσευχηθούμε για τις ψυχές τους απευθύνει μέσα από το μήνυμα για την επέτειο του ΟΧΙ ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.  

“Οι Έλληνες τόλμησαν! Τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα πελώρια αιμοβόρα κύματα που πλημμύριζαν την Ευρώπη! Τόλμησαν να ελπίσουν στη Φοβερά Προστασία της Θεοτόκου, της οποίας τα χρώματα κυματίζουν στη σημαία του Έθνους. Τόλμησαν να πούν ΟΧΙ στις δυνάμεις του κακού, ρισκάροντας την αξιοπρέπειά τους, τις ζωές τους και τις περιουσίες τους, όπως κάνουν όλοι οι εραστές της ελευθερίας”, τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου: 

Σήμερα εορτάζουμε την ογδοηκοστή επέτειο από τη λαμπρή εκείνη ημέρα της νίκης, «τα Νικητήρια» της Θεοτόκου, η οποία έσπευσε να προστατεύσει τον έλληνικό λαό κατά την 28η Οκτωβρίου 1940. Τιμούμε εκείνους τους Έλληνες πατριώτες, που για αυτούς κατά την εντολή του Κυρίου, το «ναί» σημαίνει «ναί» και το «όχι» είναι «όχι» (Ματθαίου 5:37).

Σαν σήμερα, ο Ελληνικός λαός απάντησε με ένα ηχηρό «ναί» στη δικαιοσύνη, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση, βροντοφωνάζοντας ΟΧΙ στις δυνάμεις του φασισμού, του μίσους και της τυραννίας.

Ογδόντα χρόνια μετά, βρίσκονται ανάμεσά μας ελάχιστοι από αυτούς που έζησαν εκείνες τις ηρωικές στιγμές. Στιγμές με σημαντικές θυσίες για την Ελλάδα, ιδίως τα χρόνια που ακολούθησαν, με πείνα, διωγμούς και καταπίεση καταστρέφοντας το λίκνο της δημοκρατίας. Εμείς όμως, και όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρος ο κόσμος, αισθανόμαστε ευλογημένοι με την παρακαταθήκη όλων αυτών των θυσιών που φωτίζουν τα σκοτεινά μονοπάτια, τις μυστικές κοιλάδες και τους θύλακες της ελευθερίας.

Tο απόφθεγμα του Προέδρου των Η.Π.Α. Φράνκλιν Ντελάνο Ρούσβελτ είναι χαρακτηριστικό: «Όταν ολόκληρος ο κόσμος έχασε την ελπίδα, ο ελληνικός λαός τόλμησε…». Και πράγματι, οι Έλληνες τόλμησαν! Τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα πελώρια αιμοβόρα κύματα που πλημμύριζαν την Ευρώπη! Τόλμησαν να ελπίσουν στη Φοβερά Προστασία της Θεοτόκου, της οποίας τα χρώματα κυματίζουν στη σημαία του Έθνους. Τόλμησαν να πούν ΟΧΙ στις δυνάμεις του κακού, ρισκάροντας την αξιοπρέπειά τους, τις ζωές τους και τις περιουσίες τους, όπως κάνουν όλοι οι εραστές της ελευθερίας.

Αγαπητοί μου Χριστιανοί, ας τιμήσουμε τις θυσίες τους προσευχόμενοι για την ανάπαυση των ψυχών τους, υποσχόμενοι ότι θα μείνουμε για πάντα κάτω από την σκέπη και την προστασία της Θεοτόκου. Ας εκπληρώνουμε πάντοτε τις υποχρέωσεις που απορρέουν από τη Δημοκρατία, προστατεύοντάς την με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, περιφρονώντας όσους απειλήσουν την ελευθερία μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων