16/10/2019 16/10/2019 Πρωτοβουλία για να αγοράσουν  οι ίδιοι την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο, έχουν αναλάβει  πιστοί της ενορίας, οι   οποίοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόρους. Τον περασμένο Σεπτέμβριο δικαστήριο ενέκρινε την πώληση της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί αντιτίμου 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ δόθηκε προθεσμία εκκένωσης 75 ημερών. Οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας ζητούν τώρα...
16 Οκτωβρίου, 2019 - 13:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2019 - 13:16

Οι πιστοί προσπαθούν να σώσουν την Αγία Τριάδα στο Σικάγο

Διαδώστε:
Οι πιστοί προσπαθούν να σώσουν την Αγία Τριάδα στο Σικάγο

Πρωτοβουλία για να αγοράσουν  οι ίδιοι την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο, έχουν αναλάβει  πιστοί της ενορίας, οι   οποίοι δηλώνουν ότι έχουν ήδη συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόρους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο δικαστήριο ενέκρινε την πώληση της Ορθοδόξου Εκκλησίας επί αντιτίμου 2.5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ δόθηκε προθεσμία εκκένωσης 75 ημερών.

Οι υπεύθυνοι της Εκκλησίας ζητούν τώρα από το δικαστήριο να αναιρέσει την απόφαση πώλησης. Μάλιστα, συνήγορος της εταιρίας αναφέρει ότι οι  διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την πώληση δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.

Ο αρμόδιος δικαστής δήλωσε ότι η απόφασή του για το αν θα ισχύει η πώληση ή όχι, θα ληφθεί την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι  την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου εξεδόθη απόφαση, η οποία «παγώνει» την πώληση του ναού.

Συγκεκριμένα, με την πρωτοβουλία του ομογενή Σπύρου Κέζιου, επιχειρηματία στον τομέα ακινήτων, μία ομάδα ενοριτών βρήκαν δικηγόρο ο οποίος ειδικεύεται στον κλάδο των πτωχεύσεων και απέδειξαν στο δικαστήριο ότι ήταν παράνομη η πώληση του Ναού διότι δεν είχε ληφθεί η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της κοινότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων