19/01/2022 19/01/2022 Το μεγαλύτερο Ορθόδοξο μοναστικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αυτό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ιδρύθηκε από τον μακαριστό Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας τον Φιλοθεϊτη, πανηγύρισε το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου. Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας ο οποίος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών. Μάλιστα, ο Θεοφιλέστατος βρέθηκε για πρώτη...
19 Ιανουαρίου, 2022 - 10:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2022 - 10:16

Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Μονή του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα

Το μεγαλύτερο Ορθόδοξο μοναστικό κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αυτό του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα, το οποίο ιδρύθηκε από τον μακαριστό Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας τον Φιλοθεϊτη, πανηγύρισε το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας ο οποίος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών.

Μάλιστα, ο Θεοφιλέστατος βρέθηκε για πρώτη φορά ως Επίσκοπος στη Μονή γεγονός το οποίο αποτέλεσε ιδιαίτερη πνευματική χαρά για τον ίδιο όπως έγραψε σε ανάρτησή του. “Είμαι πραγματικά ευγνώμων που μου ζητήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο να τον εκπροσωπήσω για την ημέρα εορτής της Μονής. Είθε ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας να μεσολαβήσει για όλους μας”, ανέφερε.

Ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας και η Μοναστική άνθιση στις ΗΠΑ

Ο Γέροντας από την πρώτη στιγμή που πήγε στην Αμερική οραματίστηκε, με την βοήθεια του Θεού, να μετατρέψει την έρημο σε όαση και έχοντας βαθιά πίστη έκανε το σταυρό του και ξεκίνησε τον αγώνα.

Αποτέλεσμα αυτού του αγώνα ήταν να ιδρύσει 19 μοναστήρια στις ΗΠΑ, με τα δύο να βρίσκονται στον Καναδά, τα οποία υπάγονται στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και Καναδά.

Οι Μονές που ίδρυσε είναι εξής: δύο στη Φλόριντα, δύο στο Τέξας, δύο στο Σικάγο, δύο στη νότια Καρολίνα, ένα στη Νέα Υόρκη, ένα στην Ουάσιγκτον, ένα στην Πενσυλβανία, ένα στην Καλιφόρνια, ένα στο Ιλινόις, ένα στο Μίτσιγκαν, ένα στο Μόντρεαλ, και ένα στο Τορόντο, τα οποία είναι αφιερωμένα στο Χριστό, στην Παναγία και σε διαφόρους Αγίους.

Επιμέλεια Βίντεο: Πέπη Οικονομάκη – Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων