24/09/2020 24/09/2020 “Ευχαριστώ τον κ. Πομπέο που άκουσε πρόθυμα τις ανησυχίες μας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την ειρήνη στη Μεσόγειο, και την Αγ.Σοφία. Ζητάμε οι ΗΠΑ να υποστηρίξουν τη διεθνή νομιμότητα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία, την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε επίκαιρη ανάρτησή του, μετα τη...
24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 17:04

Πατριαρχείο, Αγία Σοφία και Μεσόγειος στην συζήτηση των δύο

Διαδώστε:
Πατριαρχείο, Αγία Σοφία και Μεσόγειος στην συζήτηση των δύο

“Ευχαριστώ τον κ. Πομπέο που άκουσε πρόθυμα τις ανησυχίες μας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την ειρήνη στη Μεσόγειο, και την Αγ.Σοφία. Ζητάμε οι ΗΠΑ να υποστηρίξουν τη διεθνή νομιμότητα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία, την ειρήνη μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας” ανέφερε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος σε επίκαιρη ανάρτησή του, μετα τη συνάντηση του με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Μάικ Πομπέο, κατά το πρωινό της 24ης Σεπτεμβρίου.

 

 

Ο Αμερικανός υπουργός επισκέπτεται την Ελλάδα το τριήμερο Δευτέρα 28 – Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και θα έχει έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης και των επαφών του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες της Αθήνας από την επίσκεψη του κ. Πομπέο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «αναμένουμε να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί από αμερικανικής πλευράς το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή η έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδίως δε απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχουν μια σειρά από θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών τα οποία θα αποτυπωθούν και στην επίσκεψη στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη, η οποία θα ακολουθήσει».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων