13/01/2020 13/01/2020 Αποτέλεσε έναν από τους νέους που ακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, όταν αυτός κλήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ξαναδώσει ζωή στην ιστορική Μονή και στους χώρους της δυναμικής κάποτε Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τον ακολούθησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! Ο λόγος για τον π. Γεδεών...
13 Ιανουαρίου, 2020 - 16:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2020 - 21:27

Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε ο π. Γεδεών Βαρύτιμος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Διαδώστε:
Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε ο π. Γεδεών Βαρύτιμος στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Αποτέλεσε έναν από τους νέους που ακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, όταν αυτός κλήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ξαναδώσει ζωή στην ιστορική Μονή και στους χώρους της δυναμικής κάποτε Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τον ακολούθησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού!

Ο λόγος για τον π. Γεδεών Βαρύτιμο όπου χθες κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του και στο “πλαίσιο” της τελετής των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου New Haven, τα οποία τέλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο π. Γεδεών, τα τελευταία χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Χάλκης, ενώ μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, τον ακολούθησε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Όπως προαναφέρθηκε αποτέλεσε έναν από τους νέους που ακολούθησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο, όταν αυτός κλήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να ξαναδώσει ζωή στην ιστορική Μονή και στους χώρους της ιστορικής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Η πνευματική άνθιση που σημείωσε τα προηγούμενα χρόνια η Χάλκη, δίνει το δικό της μήνυμα πως ίσως θα ήταν πλέον καιρός οι πύλες της να ξανανοίξουν και για τους σπουδαστές της Θεολογίας.

Φωτογραφίες: Patric Marchitto

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων