25/09/2021 28/09/2021 Εκτός από την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε επίσης την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 με τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, ο οποίος σχεδίασε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν. Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην συνάντηση, κάνοντας παράλληλα...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 0:13

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον αρχιτέκτονα του Αγίου Νικολάου

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον αρχιτέκτονα του Αγίου Νικολάου

Εκτός από την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος συναντήθηκε επίσης την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 με τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα, ο οποίος σχεδίασε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν.

Με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην συνάντηση, κάνοντας παράλληλα μνεία στην Αγία Σοφία, την πηγή έμπνευσης του φημισμένου αρχιτέκτονα για τον σχεδιασμό του Αγίου Νικολάου.

«Συνάντηση με τον διεθνούς φήμης @S_Calatrava σήμερα, τον αρχιτέκτονα του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου, αναλογιστήκαμε την στιγμή της φωταγώγησης της εκκλησίας για τις εκδηλώσεις μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Σαντιάγο έχει πραγματικά αποτυπώσει το πνεύμα της έμπνευσης του, την Αγία Σοφία.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων