24/09/2020 24/09/2020 Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αμερικής). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ελπιδοφόρος θα μεταφέρει τις ανησυχίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τη προστασία των Χριστιανικών μειονοτήτων στη Τουρκία και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, αναμένεται...
24 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:15
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2020 - 9:42

Συνάντηση Αρχιεπ. Αμερικής – Πομπέο για ελληνοτουρκικά

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπ. Αμερικής – Πομπέο για ελληνοτουρκικά

Συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα έχει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αμερικής). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ελπιδοφόρος θα μεταφέρει τις ανησυχίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για τη προστασία των Χριστιανικών μειονοτήτων στη Τουρκία και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Τέλος, αναμένεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα θέσει για μια ακόμα φορά στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο το θέμα που έχει προκύψει από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο Αμερικανός υπουργός επισκέπτεται την Ελλάδα το τριήμερο Δευτέρα 28 – Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και θα έχει έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη.

Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης και των επαφών του Αμερικανού ΥΠΕΞ θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες της Αθήνας από την επίσκεψη του κ. Πομπέο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «αναμένουμε να επιβεβαιωθεί αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί από αμερικανικής πλευράς το τελευταίο διάστημα. Δηλαδή η έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων σε όλα τα επίπεδα, ιδίως δε απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχουν μια σειρά από θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών τα οποία θα αποτυπωθούν και στην επίσκεψη στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη, η οποία θα ακολουθήσει».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων