13/11/2021 13/11/2021 Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, το πρωί της Παρασκευής, 12ης Νοεμβρίου 2021. HE Archbishop @Elpidophoros welcomed Greek Minister of Citizens’ Protection @theodorikakosp to the Archdiocese and discussed the increasingly meaningful advancements in US-Greek relations. “A most welcomed development by all of us in...
13 Νοεμβρίου, 2021 - 11:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2021 - 11:07

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής-Θεοδωρικάκου

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής-Θεοδωρικάκου

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, το πρωί της Παρασκευής, 12ης Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, οι δυο τους συζήτησαν κυρίως για την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κατέφτασε στην Αρχιεπισκοπή λίγο πριν τις 10 το πρωί, συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Εισήλθε στο παρεκκλήσιό της, άναψε ένα κερί και έπειτα ανέβηκε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνομιλία που είχαν, ο κ. Ελπιδοφόρος καλωσόρισε τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τον ρώτησε λεπτομέρειες για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του, αλλά και τις κοινές δραστηριότητες συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας, όπως επίσης και στις συναντήσεις που πραγματοποίησε. Μάλιστα, στάθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, Αλεχάντρο Μαγιόρκας, τον οποίο και χαρακτήρισε έναν «ιδιαίτερα ενδιαφέροντα άνθρωπο», αποκαλύπτοντας ότι έχει πραγματοποιήσει διδακτορική διατριβή πάνω στην Ελληνική Φιλοσοφία.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον Τάκη Θεοδωρικάκο για την δουλειά του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι «βλέπουμε πως η Ελληνική Αστυνομία έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες», με τον κ. Θεοδωρικάκο να επισημαίνει πως ο ίδιος ενεργεί ως πολιτικός προϊστάμενος του αστυνομικού σώματος και σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να την υποκαταστήσει.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη είχε διάρκεια περίπου 25 λεπτών και ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Με πληροφορίες από άρθρο του Χριστόδουλου Αθανασάτου / ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Φωτογραφίες: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων