07/12/2019 07/12/2019 “Θα φυτεύσουμε τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εδώ, στο Σημείο Μηδέν για να ‘ναι άγκυρα εν μέσω του πελάγους των θλίψεων, “να θεραπεύσουμε τους συντετριμμένους ψυχικά” (Λκ 4:18) και να διακονούμε όλους όσους έρχονται να αποδώσουν τιμές στα θύματα και τους ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου” τόνισε με έμφαση χθες στον προσωπικό του λογαριασμό σε...
07 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2019 - 16:29

Ο Αγιασμός στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”

Διαδώστε:
Ο Αγιασμός στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο “Σημείο Μηδέν”

“Θα φυτεύσουμε τον Σταυρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εδώ, στο Σημείο Μηδέν για να ‘ναι άγκυρα εν μέσω του πελάγους των θλίψεων, “να θεραπεύσουμε τους συντετριμμένους ψυχικά” (Λκ 4:18) και να διακονούμε όλους όσους έρχονται να αποδώσουν τιμές στα θύματα και τους ήρωες της 11ης Σεπτεμβρίου” τόνισε με έμφαση χθες στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μετά την τέλεση του Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη με αφορμή τη χθεσινή του εορτή.

Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές αφού σε όλους ήρθαν οι μνήμες από το τρομοκρατικό χτύπημα την 11η Σεπτεμβρίου 2001 που σόκαρε τον πλανήτη και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς. Για τις ψυχές τους προσευχήθηκαν χθες κατά τη διάρκεια του Αγιασμού.

Ελπίδα όλων είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα τα έργα του ιστορικού Ορθοδόξου ναού και να ανοίξει τις πύλες του στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 “Γιορτάζοντας τον Άγιο Νικόλαο, ας προσευχηθούμε για την ταχεία ολοκλήρωση του Εθνικού Προσκυνήματος στο Σημείο Μηδέν, ώστε να ανοίξει την 11 Σεπτεμβρίου 2021 σαν ένδειξη τιμής προς εκείνους που έχασαν την ζωή τους και ως απαρχή της εκατονταετηρίδας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ελπιδοφόρος.

 

 

Δείτε το βίντεο από τον Αγιασμό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων