21/04/2019 21/04/2019 Με ευλάβεια τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Δρ. Ιωνάθαν Μετασσοφία από τον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο. Ο π. Ιωνάθαν απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης...
21 Απριλίου, 2019 - 22:33

Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητρ. Ατλάντας

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητρ. Ατλάντας

Με ευλάβεια τελέσθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας, η εις Πρεσβύτερο χειροτονία του Διακόνου Δρ. Ιωνάθαν Μετασσοφία από τον Μητροπολίτη Ατλάντας Αλέξιο. Ο π. Ιωνάθαν απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University). Είναι έγγαμος με την πρεσβυτέρα Σάρα, κλινική ψυχολόγο, η οποία έλκει την καταγωγή της από τη Βοστώνη.

Ο π. Ιωνάθαν στον χειροτονητήριο λόγο του, αναφέρθηκε ανάμεσα στα άλλα στη μεγάλη ευθύνη και στην αέναη πνευματική νίψη που οφείλει να έχει ως πρεσβύτερος, καθώς και στην ανείπωτη ευγνωμοσύνη του απέναντι στον Θεό.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα άλλα, είπε και τα εξής: «Την ευλογημένη αυτή ημέρα Σεβασμιότατε θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον, τις νουθεσίες και την πατρική σας αγάπη που δείχνετε στο πρόσωπό μου εδώ και πολλά χρόνια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που ήθελα στήριξη, καθοδήγηση και στέγη στην ζωή μου και εσείς μου τα προσφέρατε απλόχερα».

Επιπλέον, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους γονείς του και τη σύζυγό του, Σάρα, για τη στήριξή της σε ολόκληρη την πορεία του που καταλήγει στην Ιεροσύνη.

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στα πνευματικά οφέλη που αποκομίζουμε από τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Απευθύνθηκε στον νεοχειροτονηθέντα με νουθεσίες και τις πρώτιστες υποχρεώσεις του ιερέα, την συνεχή μετάνοια, την μνημόνευση ονομάτων, ζώντων και κεκοιμημένων και την ποιμαντική διακονία του ποιμνίου. Είπε χαρακτηριστικά και τα εξής: «Αγαπητέ μου, π. Ιωνάθαν, σήμερα θα συνετελεσθεί με τον πλέον λαμπρό τρόπο και η δική σου Πεντηκοστή, η Πεντηκοστή που κάποτε έζησαν οι Απόστολοι και η Παναγία μας, και σήμερα θα την ζήσεις σε αυτόν τον Ιστορικό Καθεδρικό Ναό. Με την χάρη Του Θεού αυτή η Πεντηκοστή θα γίνει για σένα μια λαμπρά εκπληκτική μοναδική ανάμνηση και θα ανανεώνεις αυτή την ιεροσύνη που θα λάβεις από το Πνεύμα το Αγιο, δια των αναξίων ημών χειρών. Θα την ανανεώνεις όπως πολλές φορές είπαμε διά της μετανοίας και διά της τακτικής τέλεσης των ιερών μυστηρίων.

Οταν ο ιερέας, αγαπητέ μου π. Ιωνάθαν, καθημερινά μετανοεί για τα πταίσματα και τα πλημμελήματά του, όταν τακτικά εξομολογείται, όταν είναι άνθρωπος βαθιάς ειλικρινούς καρδιακής προσευχής, όταν είναι άνθρωπος συγχωρητικής διάθεσης, ταχύτατος στη συγχώρεση και βραδύτατος εις την οργή, τότε ο ιερέας αυτός λαμπρύνεται και όποτε θελήσει το Πνεύμα το Αγιο, ο Τριαδικός Θεός ολόκληρος τον αγιάζει».

Ο Μητροπολίτης Αλέξιος τόνισε επίσης στον π. Ιωνάθαν «να θυμάσαι πάντοτε ότι η θέση του ιερέα είναι δίπλα στον λαό και ο ρόλος του η διακονία του λαού η οποία διέρχεται μέσω του Αγίου Θυσιαστηρίου εις την μνημόνευση των ονομάτων ζώντων και κεκοιμημένων, δηλαδή ενώνει αυτά τα ονόματα με την αιώνια μνήμη του Θεού. Θα πρέπει η έγνοια των ιερέων να είναι να βοηθούν τους ανθρώπους να βρίσκουν και να αγαπούν τον Θεό ώστε να μπορέσουν να ζήσουν μια ζωή ευάρεστη στον Θεό όπου θα τους οδηγήσει στη Βασιλεία Του. Προσπάθησε να ακούς τον πονεμένο άνθρωπο και να σημειώνεις στη μνήμη σου το όνομά του και να προσεύχεσαι για αυτόν θερμά».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος μοίρασε το αντίδωρο στους πιστούς. Η ενορία του Καθεδρικού Ναού προσέφερε γεύμα και κεράσματα στο κοινοτικό κέντρο της. Ο πατήρ Ιωνάθαν θα συνεχίσει τη διακονία του στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Σάρλοτ ως υπεύθυνος για την πνευματική στήριξη της Νεολαίας πλαισιωμένος από τον Υπεύθυνο Νεότητας Αλεξ Κατσαδούρο.

Ιερατικός προϊστάμενος είναι ο λόγιος ιερεύς π. Βασίλειος Τσουρλής, του οποίου συνέντευξη για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση δημοσιεύθηκε στο αφιερωματικό μας ειδικό ένθετο στις κοινότητές μας το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: www.ekirikas.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων