21/06/2019 21/06/2019 Αποστολή Νέα Υόρκη/  orthodoxia news agency Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ένα 24ωρο πριν την ενθρόνιση του, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος. “Αγαπητοί μου απευθύνω για πρώτη φορά ως Αρχιεπισκοπος χαιρετισμό και με τη βοήθεια του Θεού θα μπορούμε να μιλάμε” ανέφερε στους δημοσιογράφους αρχικά, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν...
21 Ιουνίου, 2019 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2019 - 22:26

“Οι Έλληνες ανθίζουμε και προοδεύουμε σε καιρούς ειρήνης”

Διαδώστε:
“Οι Έλληνες ανθίζουμε και προοδεύουμε σε καιρούς ειρήνης”

Αποστολή Νέα Υόρκη/  orthodoxia news agency

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ένα 24ωρο πριν την ενθρόνιση του, στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

“Αγαπητοί μου απευθύνω για πρώτη φορά ως Αρχιεπισκοπος χαιρετισμό και με τη βοήθεια του Θεού θα μπορούμε να μιλάμε” ανέφερε στους δημοσιογράφους αρχικά, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνικού στοιχείου στην Κωνσταντινούπολη, την Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν, αλλά και τον προκάτοχο του κ. Δημήτριο.

Αναλυτικά

Για την σεβασμό των Τούρκων στα διακιώματα των Ελλήνων στην Πόλη και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης: “Περιμένω από την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Πόλης”.

“Η Σχολή της Χάλκης θα λειτουργήσει ξανά γιατί είναι ακριβό το τίμημα για την Τουρκία. Πρέπει να την βοηθήσουμε να βρει λύση χωρίς να ταπεινωθεί, αλλά μέσα από αμοιβαία συνεργασία να νιώσουμε και οι δυο πλευρές ασφάλεια”.

Για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου: “Η πρώτη προτεραιότητα μας είναι η ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν. Είναι χρέος της ομογένειας προς τον αμερικανικό λαό, αλλά παράλληλα αυτό συμβάλει και στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Το ότι δεν ανοικοδομηθεί ακόμη μας εκθέτει στα μάτια του Αμερικανικού λαού. Πρέπει να αποκατασταθεί η αξιοπιστία μας στους ανθρώπους που έδωσαν χρήματα γι’ αυτόν τον ναό”.

Αναφορικά με το Κυπριακό: “Οι Κωνσταντινουπολίτες πλήρωσαν πολύ ακριβά το Κυπριακό. Το 1977 αναγκάστηκα να εγκαταλείψω μαζί με την οικογένεια μου το σπίτι μου στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας του Κυπριακού. Θέλω να υπάρξει ξανά ειρήνη στην περιοχή γιατί εμείς οι Έλληνες ανθίζουμε και προοδεύουμε μόνο σε καιρό ειρήνης”.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον προκάτοχο του κ. Δημήτριο τονίζοντας: “Πρόκειται για μια εξέχουσα προσωπικότητα που δέχτηκε να έρθει στην Αμερική σε μια δύσκολη εποχή και να χτίσει πάλι την Αρχιεπισκοπή. Μια από τις πρώτες ενέργειες που έκανα με το που έφτασα στην Αμερική, ήταν να τον επισκεφθώ να του φιλήσω κυριολεκτικά το χέρι και να τον συμβουλευτώ”.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη  

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης – Πρακτορείο Ορθοδοξία  

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων