26/10/2022 26/10/2022 Παρουσία του Έλληνα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Χαρδαλιά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην Αδεαλαϊδα της Αυστραλίας.  Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοτνος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού (ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο) στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σάλσμπερι (Salisbury) της Αδελαΐδας, με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 11:57

Αδελαΐδα: Παρουσία Ευζώνων η εορτή του Αγίου Δημητρίου

Διαδώστε:
Αδελαΐδα: Παρουσία Ευζώνων η εορτή του Αγίου Δημητρίου

Παρουσία του Έλληνα Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικολάου Χαρδαλιά τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στην Αδεαλαϊδα της Αυστραλίας. 

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε προεξάρχοτνος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού (ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο) στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Σάλσμπερι (Salisbury) της Αδελαΐδας, με τη συμμετοχή αγήματος Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Παρόντες ήταν ο Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ ως εκπρόσωπος της Α.Ε. Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας, Εκπαίδευσης και Ικανοτήτων της Αυστραλίας κ. Blair Boyer, οι Αυστραλοί Ομοσπονδιακοί Βουλευτές κκ. Michel Brown και John Fulbrook, η Δήμαρχος Salisbury κ. Jillian Adridge, το Μέλος της Ομοσπονδιακής Βουλής κ. Tonu Zappia, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαϊδα κ. Γεώργιος Ψιάχας ο Έλληνας Ακόλουθος Άμυνας Συνταγματάρχης Ιωάννης Φασιανός και πλήθος κόσμου της ελληνικής και κυπριακής κοινότητας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία συναντήθηκε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ.κ. Σιλουανό, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια και το έργο της Επισκοπής, στο οποίο ο κ. Χαρδαλιάς μετέφερε τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στο γεύμα που παρέθεσε η Επισκοπή, παρουσία των παρευρισκόμενων στη Θεία Λειτουργία.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων:

Συνεχάρη, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την Ελληνική Ομογένεια για το έργο που επιτελεί για τη Μητέρα Πατρίδα, δεκατρείς χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από αυτήν.

Μετέφερε την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων γιατί αποτελούν τους Πρεσβευτές της Πατρίδας, οι οποίοι διατηρούν ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και τις αξίες του ελληνισμού.

Διαβεβαίωσε την Ομογένεια ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή, είναι πρωταγωνίστρια, με τις Ένοπλες Δυνάμεις πανέτοιμες, όποτε και εάν χρειαστεί ποτέ, να δώσουν τον αγώνα για τον οποίο έχουν ορκιστεί.

Υπογράμμισε ότι «οι Έλληνες είμαστε ένας ειρηνικός λαός, θέλουμε να είμαστε πυλώνας σταθερότητας, επιζητούμε την ειρήνη, το διάλογο, τη φιλία με τους γείτονές μας, όμως την ίδια στιγμή εκπέμπουμε το μήνυμα ότι η Πατρίδα μας, τα εθνικά μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Απέναντι στην επικίνδυνη και επιθετική ρητορική και τις ανιστόρητες αναφορές η Ελλάδα παραμένει ψύχραιμη, παραμένει νηφάλια και με τη βοήθεια του Θεού, όποτε και εάν ποτέ χρειαστεί, που το απευχόμαστε, να είστε σίγουροι ότι, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας θα κάνουν το καθήκον τους, πάντα πιστοί στις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Ολοκλήρωσε, με αναφορά στο μοναδικό τρόπο που η Ομογένεια υποδέχεται κάθε φορά Έλληνα αξιωματούχο και όχι μόνο, ο τρόπος που τους αγκαλιάζει, που τους σφίγγει τα χέρια, που τους βλέπει στα μάτια, δίνει δύναμη, δίνει κουράγιο και μεταφέρει το μήνυμα ότι η Πατρίδα είναι παντού, οι Έλληνες είναι παντού, ενώ ταυτόχρονα μεταλαμπαδεύει στα νέα παιδιά, στις νέες γενιές, τις αξίες των προγόνων μας.

Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Πρόξενο κ. Γεώργιο Ψιάχα και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης, μίλησε με τα στελέχη της διπλωματικής αντιπροσωπείας τα οποία συνεχάρη για την εξαιρετική εκτέλεση των καθηκόντων τους. Κατά την επίσκεψη στο Προξενείο, παρόντες ήταν ο Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ και Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων