21/01/2020 21/01/2020 Με την υψηλότερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τιμήθηκε ο Γερουσιαστής της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Andrew Bragg. Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται μια τέτοια υψηλή διάκριση σε μη Έλληνα και μη Ορθόδοξο. Στον Γερουσιαστή του Φιλελευθέρου Κόμματος απονεμήθηκε το μετάλλιο του «Τάγματος της αγάπης του Χριστού», και ανακηρύχθηκε «Ανώτερος Ταξιάρχης...
21 Ιανουαρίου, 2020 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2020 - 15:35

Υψηλή διάκριση σε μη Έλληνα και μη Ορθόδοξο Γερουσιαστή

Διαδώστε:
Υψηλή διάκριση σε μη Έλληνα και μη Ορθόδοξο Γερουσιαστή

Με την υψηλότερη τιμητική διάκριση που απονέμει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, τιμήθηκε ο Γερουσιαστής της Νέας Νοτίου Ουαλίας, κ. Andrew Bragg. Είναι η πρώτη φορά που απονέμεται μια τέτοια υψηλή διάκριση σε μη Έλληνα και μη Ορθόδοξο.

Στον Γερουσιαστή του Φιλελευθέρου Κόμματος απονεμήθηκε το μετάλλιο του «Τάγματος της αγάπης του Χριστού», και ανακηρύχθηκε «Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος». Ο όμορφα σμαλτωμένος, ασημένιος σταυρός με στέμμα, επιχρυσωμένος με 24 καράτια χρυσό, φέρων και καλαίσθητο σχεδιασμένο αστέρι, του απονεμήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, ως ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης των υπηρεσιών του προς την Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα.

Στην ομιλία του στην τελετή απονομής, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή που σας γνώρισα, ένιωσα ότι είστε ένα άτομο που πολύ εύκολα κερδίζετε τις καρδιές των ανθρώπων. Έχετε την ικανότητα, ή μάλλον θα πρέπει να πω, το χάρισμα, να δημιουργείτε έναν νέο εσωτερικό κόσμο για τους ανθρώπους. Δεν ακούτε μόνο τα προβλήματά τους, αλλά μπορείτε επίσης να τους δώσετε το φως• προσπαθείτε να τους δώσετε χαρά• έχετε ως στόχο να τους βρείτε λύσεις, και προσπαθείτε να κάνετε ό,τι είναι καλύτερο για τον καθένα».

Αναφερόμενος στα μεταναστευτικά θέματα, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Η Ιερά μας Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει βιώσει την αγάπη σας και την ευεργετική σας ανάμειξη σε θέματα που μας έχουν κατά καιρούς προβληματίσει, και σας είμαστε βαθιά ευγνώμονες».

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Γερουσιαστής Bragg ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την ευγενική υποδοχή που του επεφύλαξαν. «Με τιμά ιδιαίτερα αυτή η διάκριση, και την παίρνω πολύ σοβαρά», είπε χαρακτηριστικά. Απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, δήλωσε: «Η παρουσία σας σε αυτή τη χώρα έγινε ιδιαίτερα αισθητή από της ενθρονίσεώς σας. Η ηγεσία σας θα είναι πολύ σημαντική κατά τα επόμενα χρόνια, και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική και στενή συνεργασία μαζί σας σε πολλά θέματα και προκλήσεις που θα προκύψουν». Επαίνεσε, επίσης, τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελληνική Ορθόδοξη κοινότητα με τον έρανο που διεξήγαγε για τη συγκέντρωση χρημάτων προς ανακούφιση των θυμάτων των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Η τελετή απονομής έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, παρουσία των τοπικών Ορθοδόξων Επισκόπων και Επισκόπων από το εξωτερικό οι οποίοι βρέθηκαν στην Αυστραλία για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, του Ποιμενάρχου που έφτασε στην πέμπτη ήπειρο μόλις πριν από έξι μήνες ως νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο Γερουσιαστής Bragg συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου στο Le Montage Reception Centre, το βράδυ της Κυριακής, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Αυστραλίας, κ. Scott Morrison.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων