19/08/2019 19/08/2019 Τη Δευτέρα 19η Αυγούστου, ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε το Ημερήσιο Κολλέγιο των Αγίων Πάντων, στην καρδιά του Σύδνεϋ. Η ημέρα ξεκίνησε με σχολική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια στους 600 και πλέον μαθητές του Κολλεγίου, στους εκπαιδευτικούς και σε γονείς που πλαισίωσαν τα παιδιά τους....
19 Αυγούστου, 2019 - 16:03

Αρχιεπ. Αυστραλίας: “Ήρθα για να διακονήσω τις ανάγκες σας”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αυστραλίας: “Ήρθα για να διακονήσω τις ανάγκες σας”

Τη Δευτέρα 19η Αυγούστου, ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισκέφθηκε το Ημερήσιο Κολλέγιο των Αγίων Πάντων, στην καρδιά του Σύδνεϋ. Η ημέρα ξεκίνησε με σχολική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια στους 600 και πλέον μαθητές του Κολλεγίου, στους εκπαιδευτικούς και σε γονείς που πλαισίωσαν τα παιδιά τους.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος παρευρέθη στη μαθητική συνέλευση, η οποία έλαβε χώρα στο γυμναστήριο του Κολλεγίου, όπισθεν του Ι.Ναού. Εκπρόσωποι των μαθητών πήραν πρώτοι το λόγο και είπαν μεταξύ άλλων: «Είμαστε περήφανοι για την ορθόδοξη πίστη μας, την υπέροχη γλώσσα μας, τα ιδανικά και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού. Η προμετωπίδα του σχολείου μας ‘Στώμεν καλώς’, μαζί με τους τρεις στυλοβάτες, της πίστης, της αρετής και του σεβασμού, μας καθοδηγούν στο καθημερινό μας ταξίδι στη γνώση. Και σε αυτό το ταξίδι, είμαστε σίγουροι πως θα σας έχουμε πάντα στο πλάι μας, ως πνευματικό καθοδηγητή και πατέρα».

Εκ μέρους των εκπαιδευτικών, θερμά λόγια απηύθηνε η Διευθύντρια του Κολλεγίου, κα Ελευθερία Λίλλη, η οποία κατακλείοντας είπε: «Σας έχουν περιγράψει ως τον ‘Αρχιεπίσκοπο των παιδιών’, καθώς αυτό είναι έκδηλο στην επικοινωνία σας με αυτά. Είμαστε ταπεινά ευγνώμονες για την αγάπη, την ανθρωπιά και τη ζεστασιά σας. Και είναι απερίγραπτη η συγκίνηση που νιώθουμε, αφού είναι η πρώτη φορά που έχουμε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, παρόντα και συμμετέχοντα σε σχολική Θεία Λειτουργία».

Ο Σεβασμιώτατος δεν μπόρεσε κι εκείνος να κρύψει την συγκίνηση του, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες παιδικές ψυχές ως ακολούθως: «Όταν επισκέφθηκα πρώτη φορά την Ενορία σας, μια μόλις ημέρα μετά την ενθρόνισή μου, μου κάνατε ένα πολύ όμορφο δώρο. Μου χαρίσατε ένα επιγονάτιο με την παράσταση του Κυρίου μας ως Καλού Ποιμένος. Το δώρο όμως έκρυβε κι ένα σημαντικό μήνυμα για εμένα. Ήταν σαν να μου λέγατε: Πρόσεχε να είσαι κοντά μας, όσο κοντά είναι κι ο βοσκός στα πρόβατά του! Πρόσεχε να μας αγαπάς τόσο πολύ, όσο κι ο βοσκός αγαπάει τα πρόβατά του!

Γι’ αυτό και σήμερα ήρθα κοντά σας. Ήρθα να σας γνωρίσω καλύτερα και να σας ευλογήσω, να σας μιλήσω και να σας ακούσω. Μα πάνω απ’ όλα για να σας διαβεβαιώσω ότι ο Αρχιεπίσκοπός σας ήρθε εδώ για να διακονήσει τις ανάγκες σας, να αφουγκραστεί τους χτύπους της καρδιάς σας, να σας κρατήσει κοντά στο Χριστό, που είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή.»

Μετά την ανταλλαγή δώρων αναμνηστικών της ιστορικής αυτής επίσκεψης, οι μαθητές έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν προς τιμή του υψηλού επισκέπτη τους. Ακολούθως τον υποδέχθηκαν στις τάξεις τους, από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Μοιράστηκαν μαζί του στιγμές από το ταξίδι τους στη γνώση και τον κατέστησαν κοινωνό των ονείρων τους για ένα καλύτερο μέλλον κι έναν καλύτερο κόσμο.

Ο Σεβασμιώτατος ανεχώρησε μετά το μεσημέρι, αναπτερωμένος πνευματικά μέσω της αμέσου επαφής του με τα μέλη της ποίμνης του, που έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει ως όχι απλά το μέλλον, αλλά το παρόν της Ορθοδοξίας στην πέμπτη ήπειρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων