02/06/2019 12/03/2020 Το βασικό αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έθεσε κατά την επίσκεψη του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεγχάρει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο για την εκλογή του, ενώ αναφέρθηκε στους δύο βασικούς άξονες του έργου του που είναι η στήριξη της...
02 Ιουνίου, 2019 - 13:18
Τελευταία ενημέρωση: 12/03/2020 - 15:03

“Να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης”

Διαδώστε:
“Να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης”

Το βασικό αίτημα του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έθεσε κατά την επίσκεψη του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεγχάρει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο για την εκλογή του, ενώ αναφέρθηκε στους δύο βασικούς άξονες του έργου του που είναι η στήριξη της ομογένειας της Αυστραλίας και της Ορθοδοξίας σε ολόκληρο τον κόσμο. “Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχετε στην αποστολή σας και εύχομαι ο Θεός να σας δυναμώνει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να θέσει με κάθε τρόπο το ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. “Ο λόγος μας δεν είναι μόνο θρησκευτικός αλλά και εθνικός, διότι έχουμε τη συναίσθηση ότι στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρώων. Να καταβάλετε κάθε προσπάθεια ώστε να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.

“Θα το πράξω γιατί είναι διακαής πόθος των Ελλήνων, διότι αυτό το ζήτημα όπως είπατε αφορά τη πορεία της Ορθοδοξίας ” απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων