24/03/2020 24/03/2020 Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες προς όλους όσοι, κατά το διάστημα της μεγάλης δοκιμασίας που περάσαμε προσφάτως, εξ αιτίας των καταστρεπτικών πυρκαϊών, έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο , είτε γραπτά είτε προφορικά, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς τις Αρχές, τον κλήρο και τον...
24 Μαρτίου, 2020 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2020 - 15:14

Αρχιεπ. Αυστραλίας: Το μεγάλο “ευχαριστώ” για τη δοκιμασία που έζησε η Αυστραλία

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Αυστραλίας: Το μεγάλο “ευχαριστώ” για τη δοκιμασία που έζησε η Αυστραλία

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες προς όλους όσοι, κατά το διάστημα της μεγάλης δοκιμασίας που περάσαμε προσφάτως, εξ αιτίας των καταστρεπτικών πυρκαϊών, έσπευσαν να επικοινωνήσουν με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο , είτε γραπτά είτε προφορικά, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και τη συμπάθειά τους προς τις Αρχές, τον κλήρο και τον λαό της τοπικής μας Εκκλησίας.

Ιδιαιτέρως και εν ευγνωμοσύνη πολλή ευχαριστούμε την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπό μας, αμέσως μόλις ξέσπασε το μεγάλο κύμα των πυρκαϊών, και για το πατρικό και συνεχές ενδιαφέρον του καθ’ όλο το διάστημα της δοκιμασίας αυτής. Παράλληλα, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη των Αρχών, του κλήρου και του λαού της Αυστραλίας προς το σεπτό Πρόσωπο του Παναγιωτάτου για την επιστολή συμπαθείας που απέστειλε, η οποία, εξάλλου, κοινοποιήθηκε προς όλους.
Παρομοίως, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει την ολοκάρδια ευχαριστία της προς τους Μακαριωτάτους Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο και Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, τους Μακαριωτάτους Αρχιεπισκόπους Κύπρου κ. Χρυσόστομο, Αθηνών κ. Ιερώνυμο και Αλβανίας κ. Αναστάσιο, καθώς και προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταλλίνης κ. Στέφανο, οι οποίοι επικοινώνησαν με τον Αρχιεπίσκοπό μας, εκφράζοντας την αγάπη τους και τη συμπάθειά τους για την οδύνη του αυστραλιανού λαού και τη ζημία που υπέστη η χώρα μας.
Με το ίδιο πνεύμα ευγνωμοσύνης και αγάπης ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος, εκτός από την ηθική συμπαράστασή του στη δοκιμασία μας και τη συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αρχιεπίσκοπό μας, συμμετείχε στον έρανο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας με το ποσό των 75.000 δολαρίων Αμερικής. Ευχαριστούμε ακόμη, με όλη μας την καρδιά, και τούς Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο και Σικάγου κ. Ναθαναήλ, οι οποίοι, εκτός από την προσευχητική τους συμπαράσταση, συνεισέφεραν στον έρανο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας το ποσόν των 50.000 δολαρίων Αυστραλίας ο πρώτος, και 20.000 δολαρίων Αμερικής ο δεύτερος. Για την αδελφική και φιλάνθρωπη κίνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας κ. Νικολάου ο λαός μας συγκινήθηκε όλως ιδιαιτέρως, διότι στην επαρχία του, μόλις προ ενός έτους, ο λαός αντιμετώπισε την ίδια δοκιμασία.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να μνημονεύσουμε με ευγνωμοσύνη και ειλικρίνεια τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς, οι οποίοι είτε γραπτώς είτε προφορικώς επικοινώνησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, για να εκδηλώσουν τα αισθήματα της αγάπης τους και της συμπάθειάς τους για τη δοκιμασία που περάσαμε. Ειδικότερα ευχαριστούμε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιεπισκόπους: Κρήτης κ. Ειρηναίο, Καναδά κ. Σωτήριο και Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα‧ τους Μητροπολίτες: Γέροντα Δέρκων κ. Απόστολο, Μιλήτου κ. Απόστολο, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα, Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Πισιδίας κ. Σωτήριο, Μύρων κ. Χρυσόστομο, Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Ικονίου κ. Θεόληπτο, Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, Βελγίου κ. Αθηναγόρα, Πατρών κ. Χρυσόστομο, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Κορέας κ. Αμβρόσιο, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Αυστρίας κ. Αρσένιο, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο, Μάνης κ. Χρυσόστομο, Ελβετίας κ. Μάξιμο, καθώς και τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Απαμείας κ. Παΐσιο και Ευμενίας κ. Ειρηναίο. Ευχαριστούμε ακόμη και τους πολλούς αδελφούς και αδελφές μας, κληρικούς και λαϊκούς, Έλληνες και μη Έλληνες, Ορθοδόξους και μη Ορθοδόξους, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν είτε υλικά είτε ηθικά στην αγωνία μας και στον αγώνα μας.
Ενημερώνουμε το πλήρωμα της Εκκλησίας ότι το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε από τον έρανο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας είναι: 707,208.91 δολάρια.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν ως εξής: α) στον δήμο Bega Valley Shire, που δέχθηκε τη μεγαλύτερη ζημία από τη φωτιά, το ποσό των 325.000, β) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βικτώριας το ποσό των 200.000, γ) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νοτίου Αυστραλίας το ποσό των 125.000, και δ) στο Νοσοκομείο ζώων του Port Macquarie το υπόλοιπο, δηλαδή το ποσό των 57.208,91.
Η λίστα με τα ονόματα των δωρητών, καθώς και το ποσόν που προσφέρθηκε από τον καθένα, έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας: http://www.greekorthodox.org.au/?page_id=21866

Ευχάριστη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δεύτερος μεγαλύτερος δωρητής μετά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (που δώρισε 120.000 δολάρια) είναι η Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας (50.000 δολ.), η οποία ουσιαστικά ανταποδίδει την δωρεά που είχε κάνει η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπός μας κ.κ. Μακάριος ευχαριστούν και πάλι για την ανταπόκριση των ανθρώπων και για την ευαισθησία την οποία επέδειξαν, και εύχονται ο Θεός να ανταποδώσει σε όλους τους δωρητές την πλούσια χάρη και ευλογία Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων