12/11/2020 12/11/2020 Το πρωί της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σίδνεϊ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης τάξης του Λυκείου, του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου της Αγίας Ευφημίας. «Μην ξεχάσετε τις ρίζες σας», παρότρυνε τους νέους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κατά την τελετή...
12 Νοεμβρίου, 2020 - 17:26
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2020 - 17:32

Αρχ. Αυστραλίας σε απόφοιτους: «Μην ξεχάσετε τις ρίζες σας»

Διαδώστε:
Αρχ. Αυστραλίας σε απόφοιτους: «Μην ξεχάσετε τις ρίζες σας»

Το πρωί της Πέμπτης, 12 Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, στο Bankstown του Σίδνεϊ, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της τρίτης τάξης του Λυκείου, του Ελληνορθόδοξου Κολλεγίου της Αγίας Ευφημίας.

«Μην ξεχάσετε τις ρίζες σας», παρότρυνε τους νέους ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κατά την τελετή αποφοίτησης, που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας, ο Σεβασμιώτατος προέστη της καθιερωμένης Δοξολογίας και στη συνέχεια απηύθυνε πατρικές συμβουλές στους αποφοιτήσαντες, δηλώνοντας ταυτόχρονα υπερήφανος που στεκόταν ενώπιόν τους. Και δήλωσε υπερήφανος, διότι όπως παρατήρησε, κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις σχολικές τους υποχρεώσεις μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που ήταν απόρροια της πανδημίας η οποία ενέσκηψε στην ανθρωπότητα.

«Παρά τις δυσκολίες που συναντήσατε», ανέφερε, «επιμείνατε δίχως να χάσετε το θάρρος ή την ελπίδα, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον μοναδικό που δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψει ποτέ, τον αγαπημένο μας Χριστό». «Συνεπώς, με νέους ανθρώπους σαν εσάς, που εισέρχονται και συμμετέχουν δυναμικά στην κοινωνία, είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον», συμπλήρωσε.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους νέους να μην ξεχάσουν τις ρίζες τους, σε όποιο μονοπάτι κι αν αποφασίσουν να βαδίσουν στη ζωή τους. “Μην ξεχάσετε ότι είστε Ρωμιοί”, τόνισε, επισημαίνοντας με έμφαση ότι ο ελληνικός πολιτισμός και η ορθόδοξη πίστη δεν ανήκουν στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, αλλά σε όλους όσους κατάγονται από αυτούς και συνεπώς αποτελούν πτυχή αναπόσπαστη της ταυτότητάς τους. “Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά”, συμπλήρωσε, “εμπνεόμενοι από το παρελθόν μας”.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε επίσης τους νέους να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα πνευματικά εφόδια και τις αρχές που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησή τους στο ελληνορθόδοξο Κολλέγιο της Αγίας Ευφημίας. “Όποιες κι αν θα είναι οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες σας στη ζωή, δεν πρόκειται να χάσετε εάν παραμείνετε συνδεδεμένοι με Αυτόν που ξεπέρασε τον θάνατο και μας χάρισε την αιώνια ζωή”, υπογράμμισε και συνέχισε: “Παραμείνετε ενωμένοι μαζί Του, μέσω της διαρκούς συμμετοχής σας στη ζωή της Εκκλησίας και στα Ιερά Μυστήρια. Όταν ο Χριστός είναι μαζί μας, τότε έχουμε τα πάντα, όπως εμφατικά έλεγε ο Άγιος Πορφύριος”.

Καταληκτικά, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος διαβεβαίωσε τους νέους ότι θα έχουν πάντοτε την προσωπική υποστήριξή του, όπως και των ιερέων της Αγίας Ευφημίας, του π. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και του π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη, καθώς και του διδακτικού προσωπικού του Κολλεγίου. “Εμπιστευθείτε την Εκκλησία και μείνετε κοντά στον Χριστό”, τους παρότρυνε κλείνοντας, ευχόμενος ο Θεός να τους ενισχύει και να τους ευλογεί όλους.

Στη συνέχεια, προσέφερε στους αποφοίτους από μία εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό, ενώ ευχήθηκε προσωπικά στον καθένα και την καθεμιά. Στο τέλος, δεν αρνήθηκε να βγάλει μια φωτογραφία με όλους τους νέους, σε ανάμνηση της ιδιαίτερης και σημαντικής αυτής ημέρας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων