08/02/2023 09/02/2023 Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τέλεσε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, του Παραρτήματος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ Βικτώριας, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston. Ο Θεοφιλέστατος κ....
08 Φεβρουαρίου, 2023 - 19:05
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2023 - 1:32

Αυστραλία: Αγιασμός έναρξης του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στο Νορθ-Κόουτ

Διαδώστε:
Αυστραλία: Αγιασμός έναρξης του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής στο Νορθ-Κόουτ

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος τέλεσε την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του νέου έτους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, του Παραρτήματος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ Βικτώριας, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Preston.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Ευμένιος, που κατά τον Αγιασμό πλαισιωνόταν από κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Νορθ-Κόουτ, διαβίβασε καταρχάς στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές της Σχολής τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου. Κατόπιν, τους υπενθύμισε ότι η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύθηκε αμέσως μετά την άφιξη του Αρχιεπισκόπου στην Αυστραλία, με σκοπό να διατηρηθεί η βυζαντινή μουσική και η ψαλτική τέχνη στην πέμπτη ήπειρο.

Επιπλέον, ο Επίσκοπος Κερασούντος επικέντρωσε στην ιερότητα της Βυζαντινής Μουσικής, επισημαίνοντας ότι πρέπει να καλλιεργείται με ταπείνωση προς δόξαν Θεού. «Η Βυζαντινή Μουσική διαφέρει από τα άλλα είδη μουσικής και το τραγούδι», υπογράμμισε και συνέχισε: «Δεν έχει ως σκοπό τη διασκέδαση ή την επίδειξη. Οι ψάλτες και οι χορωδίες Βυζαντινής Μουσικής δεν παρουσιάζουν απλώς μια αρχαία παράδοση, αλλά καθίστανται όργανα προσευχής, όργανα τα οποία προσανατολίζουν το Σώμα της Εκκλησίας προς την προσευχή και τη λατρεία του Θεού».

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων