21/06/2020 21/06/2020 “Αυτό είναι ο Χριστιανός, Αυτό έκαναν οι τέσσερις Απόστολοι και τα άφησαν όλα, για να ακολουθήσουν το θέλημα του Θεού. Και αυτό το θέλημα του Θεού τούς αξίωσε να ζήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Και να ζήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών ξεκινώντας από αυτή τη ζωή και όχι από τη μέλλουσα”, τόνισε μεταξύ άλλων στο...
21 Ιουνίου, 2020 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2020 - 16:44

“Να ακολουθούμε το θέλημα του Θεού, όπως οι πρώτοι Μαθητές”

Διαδώστε:
“Να ακολουθούμε το θέλημα του Θεού, όπως οι πρώτοι Μαθητές”

Αυτό είναι ο Χριστιανός, Αυτό έκαναν οι τέσσερις Απόστολοι και τα άφησαν όλα, για να ακολουθήσουν το θέλημα του Θεού. Και αυτό το θέλημα του Θεού τούς αξίωσε να ζήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Και να ζήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών ξεκινώντας από αυτή τη ζωή και όχι από τη μέλλουσα”, τόνισε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος.

Την Κυριακή, 21 Ιουνίου, Β’ Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο Μάρρικβιλ του Σύδνεϋ, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Οι πιστοί της ενορίας, ανάμεσά τους πολλοί νέοι με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, επιφύλαξαν θερμή και συγκινητική υποδοχή στον Σεβασμιώτατο. Εκδηλώνοντας την αγάπη και το σεβασμό που τρέφουν για τον Ποιμενάρχη τους, κατά την άφιξή του στον ναό τον καλωσόρισαν ραίνοντάς τον με ροδοπέταλα και φωνάζοντας επαναλαμβανόμενα “σε αγαπάμε”, καθώς και την ιαχή “Άξιος”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που περιγράφει την κλήση των πρώτων τεσσάρων Μαθητών από τον Κύριο, εξηγώντας οτι οι Απόστολοι Ανδρέας, Πέτρος, Ιωάννης και Ιακώβος εγκατέλειψαν τα πάντα, για να ακολουθήσουν ανεπιφύλακτα έναν άγνωστο άνθρωπο, ο οποίος ομως μίλησε στις καρδιές τους και εκείνοι κατάλαβαν ότι αυτός ο άγνωστος άνθρωπος είναι ο Ιησούς Χριστός. Στο μήνυμά του, παρότρυνε πατρικά τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Αποστόλων και στην καθημερινή τους ζωή να έχουν εμπιστοσύνη και αφοσίωση στο θέλημα του Θεού. “Αυτό είναι ο Χριστιανός, Αυτό έκαναν οι τέσσερις Απόστολοι και τα άφησαν όλα, για να ακολουθήσουν το θέλημα του Θεού. Και αυτό το θέλημα του Θεού τούς αξίωσε να ζήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Και να ζήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών ξεκινώντας από αυτή τη ζωή και όχι από τη μέλλουσα”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος συνεχάρη και απηύθυνε θερμές πατρικές ευχές προς τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο Οικονόμου, ο οποίος συμπλήρωσε 20 χρόνια ιερωσύνης. “Τα 20 χρόνια ιερωσύνης ειναι μια μεγάλη υπόθεση για έναν νέο άνθρωπο”, υπογράμμισε, ενώ συμπλήρωσε ότι αποτελεί μεγάλη χαρά και ευλογία για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας που έχει στο δυναμικό της τον πατέρα Χριστόδουλο. “Δεν είναι εύκολο περιγράψω το πόσο δύσκολο είναι κανείς, ιδιαίτερα όταν είναι νέος, να κρατήσει το ράσο του ακηλίδωτο”, επισήμανε και συνέχισε: “Γι’ αυτό, όταν βλέπω κληρικούς σαν τον πατέρα Χριστόδουλο και τους άλλους πατέρες που είναι εδώ, οι οποίοι αγωνίζονται στη ζωή με τις δυσκολίες, τις πιέσεις, τις προκλήσεις, όταν βλέπω κληρικούς να έχουν τιμήσει το ράσο τους, ιδιαιτέρως συγκινούμαι. Και δοξάζω τον Θεό που έχουμε κληρικούς σαν τον πατέρα Χριστόδουλο, και εύχομαι να αποκτήσουμε και ακόμα περισσότερους”.

Ακολούθως, κάλεσε τους πιστούς να αναφωνήσουν όλοι μαζί “Άξιος” για τον προϊστάμενο της ενορίας τους, ενώ ο ίδιος, αφού ευχήθηκε εις ανώτερα, του δώρισε ένα Ευαγγέλιο “για να αποτελεί οδοδείκτη στην πορεία του και στη μετέπειτα ζωή του”.

Τι πιο όμορφο από το να περάσει κανείς την επέτειο της χειροτονίας του με τον Αρχιεπίσκοπο”, ανέφερε στην αντιφώνησή του ο π. Χριστόδουλος, σπεύδοντας να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό του. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην επικείμενη συμπλήρωση ενός έτους από την ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου, διαπιστώνοντας ότι μέσα σε αυτό το διάστημα ο Σεβασμιώτατος κατάφερε πολλά, με κυριότερο το ότι κέρδισε τις καρδιές όλων των πιστών. “Προσευχόμαστε όλοι και ευχόμαστε ότι ο Θεός θα σας δυναμώνει στο δύσκολο αυτό έργο που έχετε να επιτελέσετε, ένα έργο με πολλά εμπόδια”, σημείωσε απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ συμπλήρωσε: “Να γνωρίζετε ότι εκεί που θα λυγίζετε, εκεί που και καμιά φορά θα δακρύζει η καρδιά σας, όλος ο κόσμος θα είναι εκεί, θα σας σηκώνει και θα σας δυναμώνει, έτσι ώστε να πορευτείτε για το καλό της Αρχιεπισκοπής μας”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων