03/08/2021 03/08/2021 Επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την πατρική του προτροπή “να δίδουμε την καλή μαρτυρία της Πίστεως και του Γένους μας στην αυστραλιανή κοινωνία”, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος καλεί, με μήνυμά του, όλους τους ομογενείς να λάβουν μέρος στη γενική Απογραφή που διενεργεί η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία. “Εκτός από το ποιοι είμαστε, να αναδείξουμε...
03 Αυγούστου, 2021 - 8:28

Αυστραλίας Μακάριος: “Να αναδείξουμε και πόσοι είμαστε”

Διαδώστε:
Αυστραλίας Μακάριος: “Να αναδείξουμε και πόσοι είμαστε”

Επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά την πατρική του προτροπή “να δίδουμε την καλή μαρτυρία της Πίστεως και του Γένους μας στην αυστραλιανή κοινωνία”, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος καλεί, με μήνυμά του, όλους τους ομογενείς να λάβουν μέρος στη γενική Απογραφή που διενεργεί η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία.

“Εκτός από το ποιοι είμαστε, να αναδείξουμε και πόσοι είμαστε”, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως αυτό θα επιτρέψει στις κυβερνητικές Αρχές και υπηρεσίες να αποκτήσουν μια ασφαλή εικόνα, η οποία θα αντανακλά την πραγματικότητα, σχετικά με τις ανάγκες της Ομογένειας για τα επόμενα χρόνια.

“Αξίζει να αφιερώσετε τον αναγκαίο χρόνο και τη δέουσα μέριμνα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ομογενείς μας, συμβάλλοντας ώστε το αποτέλεσμα της Απογραφής 2021 να αποτυπώνει όσο το δυνατό πιο πιστά την υπόσταση του Ελληνισμού στην πέμπτη ήπειρο”, παροτρύνει καταληκτικά ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε το μήνυμά του:

Αδελφοί και τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Είμαι πεπεισμένος ότι, ακολουθώντας το παράδειγμα των γονέων, των γιαγιάδων και των παππούδων σας, εκείνων που με θάρρος ταξίδεψαν ως τους Αντίποδες και εδραίωσαν την παρουσία του Ελληνισμού στην πέμπτη ήπειρο, κρατάτε κι εσείς σήμερα στις καρδιές σας τις ελληνορθόδοξες αξίες και παραδόσεις, και τιμάτε την ταυτότητα και τις ρίζες σας.

Διαρκής αγωνία και σταθερή προτροπή της ημετέρας μετριότητας προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας είναι να δίδουμε, μέσα από τη ζωή του και από το προσωπικό του παράδειγμα ο καθένας μας, την καλή μαρτυρία της Πίστεως και του Γένους μας στην αυστραλιανή κοινωνία. Με πιο απλά λόγια, να δείχνουμε καθημερινά ποιοι είμαστε, τι είμαστε, ποια ιδεώδη κουβαλάμε από την πατρώα γη, σε ποιες αρχές και αξίες εδράζεται η παρουσία και η συνεισφορά μας στην πολυπολιτισμική Αυστραλία.

Ιδιαίτερα όμως στην παρούσα συγκυρία, καθώς η Αυστραλιανή Στατιστική Υπηρεσία διενεργεί γενική Απογραφή, μέχρι την Τρίτη 10 Αυγούστου 2021, κρίνω ως αναγκαίο, εκτός από το ποιοι είμαστε, να αναδείξουμε και πόσοι είμαστε. Η ακριβής απογραφή των ελληνικής καταγωγής Αυστραλών θα επιτρέψει στις κυβερνητικές Αρχές και υπηρεσίες να αποκτήσουν μια ασφαλή εικόνα, η οποία θα αντανακλά την πραγματικότητα, σχετικά με τις ανάγκες της Ομογένειάς μας για τα επόμενα χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ θερμά όλους σας να λάβετε μέρος στην Απογραφή 2021, συμπληρώνοντας με προσοχή τα πεδία που αφορούν στις πολιτισμικές καταβολές των απογραφόμενων.

Δεν αγνοώ, ούτε παραβλέπω τις δοκιμασίες που αντιμετωπίζει κατά την τρέχουσα περίοδο ένα μεγάλο τμήμα της Ομογένειάς μας από την ενσκήψασα πανδημία και από τους αυστηρούς περιορισμούς που εφαρμόζονται σε μέρος της αυστραλιανής επικράτειας. Φρονώ, ωστόσο, ότι αξίζει να αφιερώσετε τον αναγκαίο χρόνο και τη δέουσα μέριμνα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία ομογενείς μας, συμβάλλοντας ώστε το αποτέλεσμα της Απογραφής 2021 να αποτυπώνει όσο το δυνατό πιο πιστά την υπόσταση του Ελληνισμού στην πέμπτη ήπειρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων