10/05/2021 10/05/2021 Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πλήθος πιστών συνέρρευσε στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Prevelly (Πρέβελη), που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Αυστραλία, κοντά στην πόλη Margaret River, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου και την επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος...
10 Μαΐου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2021 - 21:49

Ν.Δ. Αυστραλία: Πλήθος πιστών στην εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Διαδώστε:
Ν.Δ. Αυστραλία: Πλήθος πιστών στην εορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου

Το Σάββατο, 8 Μαΐου 2021, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, πλήθος πιστών συνέρρευσε στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Prevelly (Πρέβελη), που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Αυστραλία, κοντά στην πόλη Margaret River, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου και την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ενώ στο τέλος αυτής στο προαύλιο του ναού έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου και ακολούθησε Αρτοκλασία. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του εξήγησε τη σημασία της Εβδομάδας της Διακαινησίμου και, επίσης, μίλησε για τη ζωή και τη δράση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου.

Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Lieutenant Colonel Sean O’Connell, τους αντιπροσώπους των άλλων χριστιανικών εκκλησιών και τον κ. Chris Thomas, γιο Βετεράνου της Μάχης της Κρήτης.

Σημαντική και συγκινητική ήταν η παρουσία του κ. Norm Eaton, 2/11th Battalion, Βετεράνου Πολεμιστή της Μάχης της Κρήτης. Ο κ. Eaton είναι 102 ετών και ακόμα συμμετέχει ενεργά και με ολόψυχο ενθουσιασμό σε πολλές εκδηλώσεις. Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου, ιδιαίτερα τον παλαίμαχο κ. Eaton, ο οποίος πάντα θυμάται με ξεχωριστή χαρά ότι είχε την τιμή να γνωρίσει προσωπικά τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο κατά την επίσκεψή του στο Bunbury το 2019.

Ο π. Ιωάννης Sullivan, με τη βοήθεια πιστών της περιοχής, είχε οργανώσει γεύμα και εδέσματα και όλοι οι προσκυνητές έμειναν κατενθουσιασμένοι.

 

Από την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Μακαρίου στο Bunbury το 2019

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εορτή:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας – ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ / vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων