30/11/2020 30/11/2020 Λίγες ώρες μετά την χαλάρωση των μέτρων στην Βικτώρια και τη Μελβούρνη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφτηκε τη Μελβούρνη η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού τους προηγούμενους μήνες.  Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την πρώτη του στάση στο γηροκομείο του Αγίου Βασιλείου στο Φάνκερ την Παρασκευή όπου τον υποδέχτηκε η διοίκηση και το...
30 Νοεμβρίου, 2020 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020 - 12:54

«Δεν σκεφτόμαστε το οικονομικό όφελος, τιμούμε την παράδοση”

Διαδώστε:
«Δεν σκεφτόμαστε το οικονομικό όφελος, τιμούμε την παράδοση”

Λίγες ώρες μετά την χαλάρωση των μέτρων στην Βικτώρια και τη Μελβούρνη ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος επισκέφτηκε τη Μελβούρνη η οποία επηρεάστηκε από την πανδημία του κορωνοϊού τους προηγούμενους μήνες. 

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την πρώτη του στάση στο γηροκομείο του Αγίου Βασιλείου στο Φάνκερ την Παρασκευή όπου τον υποδέχτηκε η διοίκηση και το προσωπικό μαζί με τους τρόφιμους και μερικούς συγγενείς που ήταν παρόντες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κοινώνησε τα Άχραντα Μυστήρια και εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών από την οικογένεια του γηροκομείου.  «Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε στον Θεό για τις ψυχές τους», είπε, «και για την παρηγοριά των συγγενών που θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους».

Ενώ πρόσθεσε ότι: “Aνυπομονούμε επίσης για φωτεινότερες μέρες. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε – όπως ήμασταν και θα είμαστε – πάντα δίπλα σας”.

Αναφερόμενος σε πιο φωτεινές μέρες, υπενθύμισε στους ανθρώπους ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης της οργάνωσης έχει ξεκινήσει, από τον π. Ευμένιο Βασιλόπουλο, ο οποίος είναι ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγίου Βασιλείου.

Πρόσθεσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή συνεργάζεται με κυβερνητικές αρχές, οι οποίες έχουν εκφράσει την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος. Συνεχάρη  και ευχαρίστησε το προσωπικό, αναγνωρίζοντας ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους τρόφιμους του Αγίου Βασιλείου με εξαιρετική αφοσίωση και φροντίδα.

Ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους με τους παρόντες ακούγοντας προσεκτικά τις ανησυχίες και τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος τους αποκάλυψε επίσης ότι έχει λάβει κλήσεις για αλλαγή στο όνομα του Ιδρύματος, αλλά έσπευσε να πει ότι δεν θα ακολουθήσει οποιαδήποτε τέτοια πρακτική, αφού όπως υπογράμμισε,  για την Ιερά Αρχιεπισκοπή το Ίδρυμα του Αγίου Βασιλείου δεν είναι επιχείρηση αλλά ίδρυμα με μακρά και πλούσια κοινωνική συνεισφορά στην Ελληνική Διασπορά και στην Αυστραλιανή κοινωνία γενικά, την οποία σέβονται πλήρως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η Αρχιεπισκοπή.

«Δεν σκεφτόμαστε το οικονομικό όφελος, αλλά τιμούμε την ιστορία και την παράδοσή μας», είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης την καταγγελία του για «ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μετέδωσαν ψευδείς πληροφορίες και γεγονότα, κατηγορώντας κατάφωρα τους ανθρώπους του Αγίου Βασιλείου, καθώς και την ιστορία αυτού του θεσμού».

Παρόντες ήταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Δημήτρης Μιχαλόπουλος, η Ομοσπονδιακή βουλευτής κα. Μαρία Βαμβακινού, ο εκπρόσωπος του ηγέτη της αντιπολίτευσης κ. Georgie Crozier, ο δήμαρχος της πόλης Moreland Annalivia Carli Hannan, η Διευθυντής Νοσηλευτικής του Αγίου Βασιλείου κα. Βίκυ Κως, καθώς και εκπρόσωποι κοινοτικών οργανώσεων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων