25/09/2021 25/09/2021 Χθες, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέα, της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υποδέχθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βυζαντινής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Notre Dame, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ π. Alexis Torrance. Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης ήταν η διάλεξη του π. Αλεξίου Torrance στη σειρά ομιλιών που διοργανώνει...
25 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2021 - 21:33

Διαδικτυακή διάλεξη στη Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Διαδώστε:
Διαδικτυακή διάλεξη στη Θεολογική Σχολή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

Χθες, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθηγητές και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Ανδρέα, της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, υποδέχθηκαν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βυζαντινής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Notre Dame, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ π. Alexis Torrance. Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης ήταν η διάλεξη του π. Αλεξίου Torrance στη σειρά ομιλιών που διοργανώνει το κολλέγιο με τίτλο: «Θέματα στη Σύγχρονη Θεολογία», όπου πραγματοποιείται με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου.

Ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, ο πατήρ Alexis Torrance ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο και τον Αναπλ. Καθηγητή κ. Φίλιππο Καριατλή, προτού ασχοληθεί με το θέμα του «Of Your Flesh and Bones: Theological Anthropology via the Humanity of Christ».

Με βάση τις απόψεις του νέου βιβλίου του, Human Perfection in Byzantine Theology: Attaining the Fullness of Christ (Oxford: Oxford University Press, 2020), ο π. Αλέξιος επικεντρώθηκε στη Χριστολογία των Αγίων Μαξίμου του Ομολογητή, Θεόδωρου του Στουδίτη, Συμεών του Νέου Θεολόγου και Γρηγορίου Παλαμά προκειμένου να καταδείξει την μείζονα υπαρξιακή σημασία για την ανθρωπότητά μας, που προκύπτει μέσα από τη συμμετοχή μας στη Θεία Ευχαριστία και μυστήρια της Εκκλησίας μας, μέσα από την πατερική Θεολογία.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και απαντήσεις, με εξέχουσες παρατηρήσεις από καθηγητές και φοιτητές.

Πηγή: sagotc.edu.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων