25/06/2021 25/06/2021 Με ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου διακόπτεται η δημόσια λατρεία σε οκτώ Ορθόδοξες Εκκλησίες στο Σίδνεϊ λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες. H ανακοίνωση αναφέρει: Διακόπτεται προσωρινά η δημόσια λατρεία σε οχτώ ιερούς ναούς του Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου έχει καταγραφεί ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Σε εγκύκλιο σημείωμά...
25 Ιουνίου, 2021 - 13:59

Διακόπτεται η δημόσια λατρεία σε 8 Ναούς στο Σίδνεϊ

Διαδώστε:
Διακόπτεται η δημόσια λατρεία σε 8 Ναούς στο Σίδνεϊ

Με ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου διακόπτεται η δημόσια λατρεία σε οκτώ Ορθόδοξες Εκκλησίες στο Σίδνεϊ λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

H ανακοίνωση αναφέρει:

Διακόπτεται προσωρινά η δημόσια λατρεία σε οχτώ ιερούς ναούς του Σύδνεϋ και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου έχει καταγραφεί ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σε εγκύκλιο σημείωμά του προς τον ευαγή Κλήρο, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος σημειώνει ότι “με πολλή λύπη παρακολουθώ τις δυσάρεστες εξελίξεις σχετικώς με τα αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Σύδνεϋ. Γι’ αυτό αναγκάζομαι και πάλι, να λάβω αυστηρά μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία, κυρίως σε τέσσερις περιοχές στις οποίες έχει εστιάσει η Τοπική Κυβέρνηση. Με πόνο ψυχής, λοιπόν, και, παράλληλα με αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, σας ανακοινώνω ότι διακόπτεται η δημόσια λατρεία στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας, οι οποίες ευρίσκονται στις περιοχές Woollahra, Waverley, Randwick και της πόλεως του Σύδνεϋ”.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τις ακόλουθες οχτώ εκκλησίες:

– Ιερός Καθεδρικός Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Redfern,
– Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Redfern,
– Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Surry Hills,
– Ιερός Ναός Αγίας Σοφίας και Τριών Θυγατέρων Αυτής Taylor Square,
– Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Newtown,
– Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας Paddington,
– Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνος Kingsford,
– Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Rosebay.

Διευκρινίζεται ότι η διακοπή της δημόσιας λατρείας σημαίνει ότι οι ανωτέρω Εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς. Ωστόσο, όλες οι Ακολουθίες, οι μνήμες των Αγίων και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται κανονικά μόνο από τον ιερέα και τον ψάλτη. Τα μυστήρια και οι κηδείες, εάν είναι δυνατόν θα τελούνται σε άλλους Ναούς, ενώ, αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα τελούνται σε αυστηρά στενό οικογενειακό περιβάλλον.

“Σας προτρέπω να εναρμονιστείτε με τις συγκεκριμένες οδηγίες καθοδηγώντας καταλλήλως και τα Διοικητικά Συμβούλια”, σημειώνει καταληκτικά ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος, απευθύνοντας παράλληλα προς τους σεβαστούς Πατέρες την θερμή παράκληση να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον δωρεοδότη Θεό, του Οποίου την παρέμβαση αναμένει όλη η ανθρωπότητα.

Δείτε την ανακοίνωση:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων