29/03/2022 30/03/2022 Η επίσημη Δοξολογία στην Πέρθη για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Της Δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ο οποίος νωρίτερα προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού. Ανάμεσα στο εκκλησίασμα...
29 Μαρτίου, 2022 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 4:29

Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στην Πέρθη

Διαδώστε:
Δοξολογία για την Επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στην Πέρθη

Η επίσημη Δοξολογία στην Πέρθη για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 27 Μαρτίου 2022, στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Της Δοξολογίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος, ο οποίος νωρίτερα προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας για την εορτή της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού.

Ανάμεσα στο εκκλησίασμα βρίσκόταν και η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου. Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όχι τυχαία, το θαυμαστό γεγονός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συνεορτάζεται με την επέτειο της Παλιγγενεσίας του Ελληνικού Γένους. Παλιγγενεσία που επιτεύχθηκε χάρη στη βαθιά πίστη των υπόδουλων Ελλήνων στον Θεό, η οποία τους ενθάρρυνε να ξεσηκωθούν και να αγωνιστούν για την Ελευθερία, δίχως να λογαριάζουν την αριθμητική και υλική τους υστέρηση έναντι του κατακτητή».

Μετά τη Δοξολογία, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων στο Kings Park.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων