14/04/2021 14/04/2021 Τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο “Ανάσταση” και με θέμα την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας πραγματοποιήθηκαν στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας στην Αυστραλία το απόγευμα της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021. Πρόκειται για μια από τις μείζονες εκδηλώσεις του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία λαμβάνει χώρα σε αίθουσα παραπλησίως του Βιβλιοπωλείου...
14 Απριλίου, 2021 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2021 - 14:42

Νόρθ-Κόουτ – Βικτώρια: Εγκαίνια έκθεσης βυζαντινής αγιογραφίας

Διαδώστε:
Νόρθ-Κόουτ – Βικτώρια: Εγκαίνια έκθεσης βυζαντινής αγιογραφίας

Τα εγκαίνια της Έκθεσης με τίτλο “Ανάσταση” και με θέμα την τέχνη της βυζαντινής αγιογραφίας πραγματοποιήθηκαν στο Νορθ-Κόουτ της Βικτώριας στην Αυστραλία το απόγευμα της Δευτέρας 12 Απριλίου 2021.

Πρόκειται για μια από τις μείζονες εκδηλώσεις του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, η οποία λαμβάνει χώρα σε αίθουσα παραπλησίως του Βιβλιοπωλείου του Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην Ιερά Μονή Άξιον Εστί στο Νορθ-Κόουτ, μέχρι το Σάββατο, 17 Απριλίου.

Η τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, που συνδιοργανώθηκε από την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νορθ-Κόουτ, το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και το εργαστήριο Εικόνων Uriels Workshop, ξεκίνησε με την εκτέλεση βυζαντινών ύμνων από ιεροψάλτες, με χοράρχη τον διευθυντή του τμήματος Βικτωρίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

 

 

Ανάμεσα στους επισήμους βρισκόταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το περιεχόμενο και τα αντικείμενα που βρίσκονται στην έκθεση. Επίσης, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Εικόνας για τον πιστό, ενώ αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Καλυμνιός, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “Ο ρόλος της Εικόνας στην Ορθοδοξία”. Ο κ. Καλυμνιός αναφέρθηκε στη βυζαντινή τέχνη και περιέγραψε πώς έχει διαμορφωθεί ανά τούς αιώνες, διατηρώντας πάντα την ουσία και συνάφειά της. Σε άλλο σημείο, ο κ. Καλυμνιός τόνισε ότι η Εικόνα ήταν πάντα μαζί μας, αναφερόμενος στο Άγιο Μανδήλιο και στην ιστορία του από την Έδεσσα ως την Κωνσταντινούπολη, καθώς και στην Παναγία την Οδηγήτρια του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού.

Κλείνοντας τον κύκλο των ομιλιών, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευμένιος Βασιλόπουλος, τόνισε με έμφαση ότι οι Εικόνας μάς περιγράφουν μια ιστορία και διδαχή, όπως η Αγία Γραφή, και ότι δείχνουν τον πνευματικό στόχο στον καθένα μας. Ο π. Ευμένιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους παρέστησαν στην τελετή, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην Έκθεση με αντικείμενα και εικόνες.

 

 

 

Πηγή: vema.com.au

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων