06/09/2022 07/09/2022 Μία ακόμη συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Croydon Park. Το θέμα αυτής ήταν «Σπουδή στο αρχείο του εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης», ο οποίος αποτελεί...
06 Σεπτεμβρίου, 2022 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2022 - 2:09

Εκδήλωση στην Αδελαΐδα για τον εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

Διαδώστε:
Εκδήλωση στην Αδελαΐδα για τον εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Χρυσόστομο Σμύρνης

Μία ακόμη συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αδελαΐδα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, που διοργανώνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Croydon Park.

Το θέμα αυτής ήταν «Σπουδή στο αρχείο του εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης», ο οποίος αποτελεί σύμβολο αγάπης προς τον Θεό και χρέους προς το Γένος.

 

 

Η εκδήλωση περιελάμβανε αφηγήσεις, αναγνώσεις επιστολών του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, τροπάρια από τις εκκλησιαστικές ακολουθίες εις μνήμην του Αγίου, ερμηνευμένα από την εκκλησιαστική χορωδία «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», μικρασιάτικα τραγούδια ερμηνευμένα από μικτή χορωδία, ποιήματα και δημοτικούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του ελληνικού σχολείου Αγίου Νεκταρίου.

Οι καρδιές των συμμετεχόντων πλημμύρισαν από συναισθήματα βαθειάς αγάπης για το τεράστιο εθνικό και εκκλησιαστικό έργο του Αγίου, και μεγάλου πόνου για το συγκλονιστικό μαρτυρικό του τέλος στα χέρια του μανιασμένου μουσουλμανικού όχλου.

 

 

Το γεγονός ότι δεν εγκατέλειψε το ποίμνιό του, αν και του προτάθηκε, αλλά προτίμησε να μείνει μαζί του και βρήκε μαρτυρικό θάνατο, μάς δείχνει τον δρόμο του χρέους, που πρέπει να βαδίζουμε στη ζωή μας.

Η δε αγάπη που έδειξε στα ανθρωπόμορφα θηρία, σε ανθρώπους τους οποίους ευλογούσε και προσευχόταν γι’ αυτούς, καθώς τον υπέβαλαν σε φοβερά μαρτύρια πριν τον θανατώσουν, ας γίνει οδοδείκτης ζωής για όλους μας.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σινώπης κ. Σιλουανός ευχαρίστησε, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, τους συντελεστές της εκδηλώσεως, και μετέφερε σε όλους τους παρευρισκομένους τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου.

 

 

(Πηγή: Το Βήμα της Εκκλησίας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων