15/06/2019 15/06/2019 Εν όψει της άφιξής του στο Σύδνεϋ την ερχόμενη Τρίτη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS. “Θα παρακαλέσω να προσεύχεστε ούτως ώστε να φανώ αντάξιος αυτής της μεγάλης υποχρεώσεως και της μεγάλης ευθύνης που η Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο μου ανέθεσαν”. Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του...
15 Ιουνίου, 2019 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2019 - 11:55

«Έρχομαι ταπεινά για να διακονήσω την Ομογένεια»

Διαδώστε:
«Έρχομαι ταπεινά για να διακονήσω την Ομογένεια»

Εν όψει της άφιξής του στο Σύδνεϋ την ερχόμενη Τρίτη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μίλησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας SBS.

“Θα παρακαλέσω να προσεύχεστε ούτως ώστε να φανώ αντάξιος αυτής της μεγάλης υποχρεώσεως και της μεγάλης ευθύνης που η Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο μου ανέθεσαν”.

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Μακαρίου στην συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο Ιεράρχης αναφέρθηκε στα πλούσια αισθήματα αγάπης και ενθουσιασμού που τρέφει προς την ομογένεια.

Ο νέος προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αυστραλίας, επεσήμανε ότι δεν έρχεται στην Αυστραλία για να κάνει καριέρα ή για να εκτελέσει καθήκοντα διοικητή.

“Ερχομαι ταπεινά, συνετά και πολύ απλά, για να διακονίσω τον λαό της Αυστραλίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Θεολογία και Επιστήμη

Στο ερώτημα κατά πόσον συνάδουν οι ιδιότητες του Θεολόγου και του Επιστήμονα, τις οποίες κατέχει, η απάντησή του ήταν καταφατική.

“Θεωρώ ότι είναι ένας καλός και ευλογημένος συνδυασμός διότι η Εκκλησία πρέπει να έχει λόγο για τα θέματα της Επιστήμης και η Επιστήμη αναμένει την φωνή της Εκκλησίας”.

Επιπλέον, τόνισε ότι “αν θέλουμε να έχουμε σωστό λόγο και να μας ακούει η Επιστήμη και, κατ’ επέκτασιν, οι επιστήμονες, θα πρέπει να ξεβολευτούμε από τον καναπέ μας, θα πρέπει να φύγουμε από την άνεση η οποία μας διακατέχει ότι, δηλάδή, έχουμε τον δικό μας θεολογικό κόσμο”.

Ο κ. Μακάριος αναφέρθηκε και στην ανάγκη διαλόγου με τους επιστήμονες: “Θα πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να ξεκινήσουμε έναν διάλογο με αυτόν που είναι απέναντί μας. Εάν ένας Θεολόγος, ένας κληρικός δεν μπει στον χώρο της Επιστήμης, δεν μπορεί να κάνει αυτόν τον διάλογο”.

 

Πηγή: www.sbs.com.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων